Kapaklı Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama gecesi düzenledi. 

Hawthorn Suites ByWyndham Otel’de düzenlenen kutlama gecesine, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklımızın en eski emektar öğretmeni Sabret Arıcı ve yüzlerce öğretmen aileleriyle birlikte katıldı. Kutlama Gecesi Programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kapaklımızın emektar öğretmeni Sabret Arıcı’nın öyküsünü konu alan video gösterimi yapıldı.

“ÖĞRETMENLERİMİZ; ÜZERİMİZDEKİ HAKKINIZI ANLATMAYA KELİMELER KİFAYETSİZ KALIR”

Video gösterimi sonrası Başkan Mandalı günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna değinen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu anlamlı gecede, aranızda olmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğumu ifade etmek istiyorum. Davetimize katılımlarınızdan dolayı da hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Annesinin kucağından ilk kez ayrılıp, emanet gelen çocuklarımızı şefkatinizle kucaklayıp, hayat denizinde yelken açtıran, karşılarına çıkacak çetin yolları nasıl yürüyeceğini gösteren, karanlık dehlizlerde önünü aydınlatacak meşaleleri yakan, milyonlarca çocuğun gelişmesinde, benliğini bulmasında, yarınlara hazırlanmasında sonsuz emek harcayan siz değerli öğretmenlerimiz; üzerimizdeki hakkınızı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.” ifadelerine yer verdi.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk,’ün sözü ile devam eden Başkan Mandalı, “Kıymetli öğretmenlerim; Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk,’ün dediği gibi‘Türkiye’nin geleceği öğretmenlerin elindedir’.Geleceğimizin şekillenmesi gençlerimizin, çocuklarımızın daha erdemli ve Türk Milleti’ne yakışır birer evlat haline gelebilmesi için sizlere çok iş düşüyor. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki Sadece öğretmenler gününde değil her zaman yanınızdayız. Sevgili öğretmenlerim; Sizlerin de yakından tanıdığı, Kapaklımızda 60 yıllık eğitim ve öğretim hayatı boyunca nesiller yetiştirenve şu an aramızda olan kıymetli Sabret öğretmenimin, ellerinden öpüyorum.” dedi.

“SABRET ÖĞRETMENİMİZİN ADINI KAPAKLIDA YAŞATACAĞIZ”

Ayrıca Kapaklı’nın ilk öğretmenlerinden Sabret Arıcı’nın isminin Kapaklı’da yaşatılacağı müjdesini veren Başkan Mandalı, “Ben de buradan Sabret Öğretmenimizin o hayalini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyorum. Adını Kapaklımızda ilelebet yaşatacak ve gelecek nesillere taşıyacağız. Ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, güç şartlar altında Anadolu'nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özveri, sabır, ve emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Başta Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, sözlerimi şu mısralarla bitirmek istiyorum. Türk olup, Türk yaşamayı, Atatürk olup, Hür yaşatmayı, Gülmeyi, Ağlamayı, Belki yine evlat olmayı,Öğrenmeyi ve öğretmeyi, Sizden öğrendim öğretmenim.” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

SANATÇI ÖZGÜR KANAT GECEYE RENK KATTI

Başkan Mandalı’nın konuşmalarının ardından, yıllarını bu kutsal öğretmenlik mesleğine adamış, onuruyla emekli olmuş öğretmenlere plaket takdim edildi. Plaket takdimi sonrasında müzikli eğlenceye geçildi. Sanatçı Özgür Kanat’ın renk kattığı gece de eğlenceli bir öğretmenler günü kutlaması yaşandı