Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlediği yemek programında ilçede görev yapan öğretmenleri ağırladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yemek programı düzenleyen Kapaklı Belediyesi, Kapaklı'da görev yapan öğretmenleri bir araya getirdi. Programa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenler ve aileleri katılım gösterdi. 

‘’BÜYÜK BİR EĞİTİM ORDUSUYUZ’’

Yemekte günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’Öğretmenler Günü, meslek anlamı itibariyle önemli bir gün ve hafta boyunca bu gün için etkinlikler yaptık. Çünkü yarınlarımız olan çocuklarımızın eğitilmesinde, hayata hazırlanmasında en önemli değer öğretmenlerdir. Biz de Kapaklı ilçemizde 1250 öğretmen ile büyük bir eğitim ordusuyuz. Çocuklarımızın eğitimi için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Huzurlarınızda tüm öğretmenler arkadaşlarımı bir kez daha kutluyorum. Şunu bilmenizi istiyorum ki; Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerimize her zaman destek olacak. İnşallah önümüzdeki yıl da çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.’’ dedi.

‘’ÖN KOŞUL ŞÜPHESİZ EĞİTİMDİR’’

Müdür Danışmaz’ın ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de bir konuşma gerçekleştirdi. Çetin konuşmasında öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak söze başladı. Öğretmenliğin önemli bir meslek olduğunu kaydeden Çetin, ‘’Toplumun, çağın gerektirdiği ölçüde gelişebilmesi için ön koşul şüphesiz eğitimdir. Özellikle ülkemiz gibi önemli bir genç nüfusa sahip olan ülkemizin eğitimi temel strateji olarak belirlemesi kaçınılmazdır. Doğru bilgiye ulaşan, kendini ifade edebilen, vatan sevgisi taşıyan nesillerin yetiştirilmesi toplumumuz için önemli bir yer tutmaktadır. Ulu önder Atatürk, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözü ile öğretmenlerimizin yarınlar için önemini açıkça dile getirmiştir.’’ İfadelerini kullandı. 

Konuşmacıların ardından Kapaklı Belediyesi tarafından tüm öğretmenler adına Emekli Öğretmen Erol Turan’a çiçek ve plaket takdim edildi. Gece, öğretmenler için hazırlanan sahne performansları ile devam etti.