Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 3 gün süren ‘Bulut Kent Bilgi Sistemi Yönetici ve Kullanıcı Eğitimi’ programına katılarak, “Dünya çok hızlı bir dijital dönüşüme doğru gidiyor. Merkezde insanı tutan bir anlayışla beraber şehirler artık çok daha hızlı ve dinamik işlemek durumunda.” dedi.

Tekirdağ ve çevre illerin belediye personellerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü himayesinde ve Kapaklı Belediyesi ev sahipliğinde 'Bulut Kent Bilgi Sistemi Yönetici ve Kullanıcı' eğitimleri verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevli Çevre ve Şehircilik uzmanı Salih Enver Acar tarafından verilen eğitim üç gün sürdü.

“MAKSAT AKILLI ŞEHİRLERE BİR ALTYAPI HAZIRLIĞI”

Eğitimin son gününe Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de katılım sağladı. Eğitime katılan tüm belediye personellerine teşekkür eden Çetin, dünyanın çok hızlı bir dijital dönüşüme doğru gittiğini belirterek, “Dünya çok hızlı bir dijital dönüşüme doğru gidiyor. Merkezde insanı tutan bir anlayışla beraber şehirler artık çok daha hızlı ve dinamik işlemek durumunda. Bu bağlamda ülkemizde de İçişleri Bakanlığımızda başlayan e-belediyecilik, sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildi. İki bakanlığımız birlikte Bulut Kent Bilgi Sistemi adı altında bir yapıyı hayata geçirmeye çalışıyor. Bu projenin temelindeki maksat akıllı şehirlere bir altyapı hazırlığı. İnşallah bu projelerle birlikte insanlar daha hızlı, daha şeffaf ve kaliteli bir hizmet alır. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak Tekirdağ’da tüm ilçelerimizle birlikte bu işi daha iyiye nasıl götürebiliriz, sizlerin fikirlerinden de faydalanıp bölgemizde bu dinamik yapıyı yaşatabilmek için ortak çözümler üretmek istiyoruz.” diye konuştu.

Başkan Çetin konuşmasının ardından Bakanlık personeli eğitmenlere plaket takdim etti.