Kapaklı Gazetesi - Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci oturumu Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerine ek olarak 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

"HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMASI GEREKİYOR"

Mazeret bildiren Feyzullah Yorulmaz, Tahsin Aras ile Selvi Acet’in katılmadığı toplantı öncesi konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yeni normalleşme dönemini açıkladı. Geçen yıl bugün yine normalle süreci yaşamış, fakat ilerleyen zamanlarda hep beraber kapanma yaşamıştık. İnşallah bu hastalık aşılama ile birlikte etkisini azaltır. Ülke olarak istediği refaha ulaşmak için kurallara riayet etmemiz gerekiyor. Normalleşmenin tekrar sıkıntı oluşturmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi.

GÜNDEME 10 MADDE EKLENDİ

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından toplam 10 ek gündem maddesi gündem maddeleri arasına eklendi. Gündemin ilk maddesinde Atatürk Mahallesi 176-180-1687 adalar ile 180 adanın kuzeyinde yer alan tescil harici alana 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği konusu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Çetin, “Bu alanda çocuk akademisi ve kreş planımız var. Bir tadilat ile kendimize buradan yer çıkartıp, bu planı uygulamaya sokmayı hedefliyoruz” dedi. Çetin’in konuşmasının ardından ilgili gündem maddesi görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Pınar Bulvarı cephe yenileme inşaatı bedelinin tamamının belediye bütçesinden karşılanması konusu İmar ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edilirken, bir sonraki gündem maddesinde yer alan Bahçelievler Mahallesi 1789 ada 1 parselde bulunan 77,14 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konusu da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde yer alan ‘Hayat Boyu Öğrenme’ adının herhangi bir yola verilmesi konusu da oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantı öncesi ek gündem olarak gündem maddeleri arasına eklenen 10 madde görüşülürken, İnönü Mahallesi 929 ada 11 parselde bulunan 152 metrekarelik arsada bulunan 52 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde yer alan Cumhuriyet Mahallesi 491 ada 6 parselde bulunan 316 metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, bir sonraki gündem maddesinde Hakkari'de mayına basarak iki bacağını kaybeden Uzman Onbaşı Tarık Cür’e 400 bin TL nakdi yardım yapılması talebi de görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin sekizinci maddesinde geçtiğimiz ay Tarife Komisyonundan istifa eden AK Partili Ali Aras’ın yerine komisyon üyeliğine açık oylama usulü ile oy birliği ile Eray Güner getirildi. Geçiş hakkı bedeli ücret tarifesi maddesinin oy birliği ile Tarife Komisyonuna havale edildiği mecliste onuncu maddede yer alan Ravza Camii ve Külliyesine gerekli yardımların yapılması talebi de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

BAŞKAN ÇETİN’E YETKİ VERİLECEK

13+1.5 metreküp kapasiteli hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonunun Devlet Malzeme Ofisinden alınması için gerekli yetkiyi Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetim Genel Müdürlüğü tarafından Kapaklı Belediyesine yapılan 1 milyon TL’lik şartlı bağışın kabulü ve protokolün imzalanması için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.