19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ilçemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkiye’nin her yerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kapaklı’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 09:30’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar, Kapaklı Şehir Stadı’nda düzenlenen gösterilerle devam etti. Kutlamalara Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kd.Bcvş. Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları, Gazilerimiz ve vatandaşlar katılım gösterdi.

ANITA ÇELENK SUNULDU

Kutlamalar, Kapaklı Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Kapaklı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Eray Tok’un anıta çelenk sunmasının ardından, 1 dakikalık Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu. Çelenk sunma töreninden sonra Protokol mensupları ve vatandaşlar, Pınar Bulvarı üzerinden Kapaklı Şehir Stadı’na yürüyüş gerçekleştirdi. 

''EGEMENLİK MİLLETİNDİR''

Kapaklı Şehir Stadı’ndaki gösteriler ise saat 10:15’te başladı. Törende açılış konuşmasını Kapaklı İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Eray Tok yaptı. Tok, ‘’Bir ses duyuyorum Samsun yakınlarından: ‘’Egemenlik, milletindir!’’ diye haykıran. Bir ses duyuyorum Anadolu’dan: ‘’Seninleyiz Paşam, önce vatan’’ diye çağlayan. İşte bu heyecandır beni her 19 Mayıs’da bir kez daha coşturan. Her 19 Mayıs’ta Atatürk’e gönülden daha çok bağlayan. Vatanımın, milletimin ruhudur 19 Mayısları yıllardır hep aynı sevinç ve onurla yaşatan. Onun için her 19 Mayıs’ta Atatürk ile birlikte bir kez daha doğar, bin kez daha söylerim bağımsızlık türküsünü.’’ dedi.

‘’BİZİ BİLMEK İSTEYEN TARİHTEKİ ZAFERLERİMİZE BAKSIN’’

Ardından gençlere seslenen Tok, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’İşte bu duygularla, siz sevgili gençler şunun farkına varmalısınız; bu topraklarda genç olmakla dünyanın herhangi bir ülkesinde genç olmak aynı değildir. Bizi bilmek isteyen tarihin şanlı sayfalarındaki zaferlerimize baksın. Bizi anlamak isteyen Afrin’den uzattığımız Zeytin Dalı’na baksın. Bizi duymak isteyen Musul’dan, Filistin’den, Kerkük’ten gelen çığlıklara yansın. Bu ülkenin gencecik bir kumandan ve ilim irfan ehli gencecik bir ordu tarafından kurulduğunu asla unutmasın. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kaymakamım, Belediye Başkanım, protokolümüzün değerli mensupları olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. Yıl dönümünü kutlarım.’’

GENÇLİĞE HİTABE OKUNDU

Müdür Tok’un konuşmalarının ardından, Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Cem Balcı tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Sonrasında ise Kapaklı Anadolu Lisesi Öğrencisi Hakan Bora Güçsan tarafından Gençliğin Ata’ya cevabı, tüm lise öğrencileri tarafından tek bir ağızdan seslendirildi. Gençlerin bu performansları seyircilerden büyük beğeni topladı.

İZLEYENLERİ DUYGULANDIRDI

Öğrencilerin gösterilerinin ardından İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir yarışmasında 19 Mayıs 1919 isimli şiiri ile birinci olan Yaren Akçay, şiirini seslendirdi. Akçay’ın şiirinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs konulu kompozisyon yarışmasında ‘’Su ve Aydınlık’’ isimli yazısıyla birinci olan Ayşenur Aydoğdu’da yazısını kendi sesinden izleyenlere aktardı. Başarılı öğrencilerin kaleme aldığı eseler, izleyenleri duygulandırdı. 

KOŞU YARIŞMALARI YAPILDI

Kutlama gösterileri Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Folklor Ekibi’nin dans gösterileri ile devam etti. Folklor gösterilerinin ardından liseler arası düzenlenen 4x100 Kızlar ve 4x100 Erkekler koşu yarışmaları yapıldı. Düzenlenen kutlamaların final gösterisini ise Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri gerçekleştirdi. Jimnastik gösterileri ile seyircileri heyecanlandırmayı başaran öğrenciler, alkış yağmuruna tutuldu. 

GÖZ KAMAŞTIRAN BAYRAK GÖSTERİSİ

Programın sonunda il ve ilçede düzenlenen diğer yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, düzenlenen kutlama programı bayrak gösterisi ile noktalandı. Onlarca öğrencinin stadın ortasında açtığı dev Türk Bayrağı, izleyenleri gururlandırdı.