Kapaklı Gazetesi - Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisine alan koronavirüs salgını sebebiyle yaklaşık 80 gündür kapalı olan kahvehaneler, 1 ay önce müşterilerine yeniden hizmet vermeye başladı. 1 Temmuz’da faaliyete açılan kahvehanelerde çeşitli tedbirler alınırken, oyun oynama yasağı ise sürüyor.

Kapaklı’da hizmet veren Huzur Kıraathanesi sahibi Hüseyin Biyik, pandemi sürecinin ekonomik olarak kendilerini zora soktuğunu belirtti. Kapalı oldukları süreçte iş yapamadıklarını ve 1 işçi çıkarmak zorunda kaldıklarını söyleyen Biyik, yetkililere seslendi.

‘’İŞÇİLERİN SİGORTALARINI ÖDEYEMEZ HALE GELDİM’’

Devlet destekli kredilerin kalıcı bir çözüm oluşturmadığını söyleyen Huzur Kıraathanesi Sahibi Hüseyin Biyik, ‘’Yaklaşık 80 gündür kapalıydık. 1 Temmuz’dan bu yana 1 ay oldu ve 1 tane eleman çıkartmak zorunda kaldık. 2 tane sigortalı işçim var. Onların sigortasını ödeyemez hale geldim. Kendi BAĞKUR’umu zaten ödeyemiyorum. Devletimizin teşvik ettiği düşük faizli kredilerden kullandık fakat elimizdeki hazır parayı da tükettik.’’ dedi.

‘’ÇAY OCAĞI GİBİ HİZMET VERİYORUZ’’

Kıraathanelerde oynanan oyunların da yasaklanması ile, kahvehane sektörünün çıkmaza girdiğini belirten Biyik, ‘’İşletmemizi açar açmaz dezenfekte işlemleri yaptırdık. Masalarımız arasında sosyal mesafe oluşturduk fakat bunları yapmamıza gerek yokmuş çünkü gelen yok. Bizim sektörümüzde kağıt ve diğer oyunlar önemli. Bunların yasaklanması sonucu çay ocağı olarak hizmet verdik. Çayını içen gidiyor ve akşamları hiç müşteri uğramıyor.’’ İfadelerini kullandı.

‘’20 YILLIK ESNAFIM İLK DEFA BU KADAR ZORLUK YAŞIYORUZ’’

Son olarak yetkililere seslenen Biyik, ‘’Burası benim kendi işyerim ve kendi yerim olduğu halde dönmüyor. Allah diğer arkadaşlarımıza sabırlar versin. 20 senelik esnafım ilk defa bu kadar zorluk yaşıyoruz. İnsanlara da bir şey diyemiyoruz çünkü onlar da etkilendi. Herkes yastığının altındaki birikimlerini bozdurup harcadı. Ben yetkililere seslenmek istiyorum. Özellikle Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ başta olmak üzere tüm yetkililerin sorunlarımıza çare bulmasını istiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.