Özellikle yaz aylarında vatandaşların vazgeçilmez dinlenme mekanı haline gelen Kazak Gölü, duyarsız vatandaşlar yüzünden kirlilikle boğuşuyor.

“ÇÖP, ALKOL, YÜKSEK SES”

Kapaklı’nın ve bölgenin gözde Mesire alanlarından Kazak Gölü Mesire Alanı, görüntü kirliliği ve ses kirliliği ile boğuşuyor. Her gün yüzlerce insanı ağırlayan Kazak Gölü Mesire Alanı’nda çöpleri bilinçsizce ortalıkta bırakan ve alkol kullanıp yüksek ses çıkararak çevredeki insanlara rahatsızlık veren duyarsız kişiler, her geçen gün mesire alnına olan ilginin azalmasına neden oluyor.

“HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM”

Yetkilileri önlem almaya davet eden vatandaşlar ise bir an önce Kazak Gölü’nün huzura kavuşmasını bekliyorlar. Kazak Gölü’nde çevreye çöp atan şahıslara tepkilerini de dile getiren vatandaşlar, “Genellikle çalışan insanların yaşadığı bir bölgedeyiz. İnsanların birazcık da olsa nefes alabileceği tek yer Kazak Gölü, ama maalesef bazı duyarsız vatandaşlar yüzünden burada da huzurumuz kalmadı. 50-100 metre ilerde çöp konteyneri var ama çöpler yerlere ve göle atılıyor. Alanda alkol tüketimi çok fazla ve yüksek sesle müzik dinleyenler yüzünden gürültü kirliliği oluşuyor. Akşam saatlerinde ise sağa sola atılan silahlar yüzünden vatandaşlar korkulu anlar yaşıyor. Nede olsa temizleyen var diye yerlere çöpleri atmayalım. İnsan olan böyle bir şey yapar mı? Hep birlikte Kazak Gölü’ne sahip çıkalım” diyerek tepkilerini dile getirdiler.