Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda, komisyona gönderilen gündem maddeleri oylandı. Gerçekleştirilen toplantıda Tarife Komisyonu’na havale edilen ve oy birliği ile kabul edilen ücret tarifeleriyle ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Uygulama ile birlikte inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim gerçekleşmiş oldu.’’ dedi.

Ekim Ayı Olağan Meclis Toplatısı’nın ikinci oturumuna Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlık yaptı. 2020 – 2024 yılı Stratejik Plan ve 2020 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin görüşüldüğü toplantıda, 2020 Performans Planı da değerlendirildi. Ayrıca oturumda bölgedeki inşaat sektörünü sevindiren bir karar da çıktı. Tarife Komisyonu’na hava edilen ücret tarifeleri ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Çetin, bölgedeki sektörü hareketlendirmek adına inşaat ruhsatlarına %30 indirim yapıldığını açıkladı.

2020 GELİR GİDER BÜTÇESİ 150 MİLYON TL

İkinci oturumda gündemin ilk maddesinde 2020-2044 yılı Stratejik Plan ile ilgili bilgilendirilmede bulunulup meclisin onayına sunuldu. Stratejik Plan ise oy birliği ile kabul edilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2020 performans planı da meclisten oy birliği ile geçti. Gündemin 4. maddesinde 2020 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede 2020 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin 150 milyon TL olarak tahmin edildiği kaydedildi. 2020 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi de meclisten oy birliği ile geçti. 

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Gündemin 5. maddesinde önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Saray 41.Komando Tugay Komutanlığı’nın 25 adet oturma bankı talebi görüşülürken, ilgili gündem maddesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir sonraki maddesinde yarışmalarda derece elde eden sporcuların ödüllendirilmesi konusu görüşüldü. Meclis, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e konu ile ilgili yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti. 

CENK ÜNAL’IN İSMİ VERİLDİ 

Gündemin 7. maddesinde komisyona havale edilen Yanıkağıl Mahallesi’nde ismi olmayan bir parka 29 Ağustos 2019’da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Cenk Ünal’ın isminin verilmesi konusu görüşüldü. İmar Komisyonu’nun olur kararını meclis oy birliği ile kabul etti. Bir sonraki madde olan Kapaklı’daki herhangi bir isimsiz yola 57. Alay isminin verilmesi konusunda da daha detaylı incelenmek üzere komisyon çalışmalarının devam etmesi kararlaştırıldı.

O PARKA ‘KAFKAS PARKI’ İSMİ VERİLDİ

9. gündem maddesinde ilk oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen Mimar Sinan Mahallesi Baran Sokak 608 ada park alanına 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi konusu görüşüldü. Komisyon raporunda “İlgili gündem maddesi incelenerek ilçemiz Mimar Sinan Mahallesi Baran Sokak 608 ada nolu park alanına Karaağaç Kafkas Parkı ismi verilmesi komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Komisyonun aldığı bu karar meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. 

“İNŞAAT RUHSATLARINA %30 İNDİRİM”

Gündemin son maddesinde Tarife Komisyonu’na havale edilen ücret tarifeleri görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ İlçemizde inşaat ruhsatlarını daha cazip hale getirmek için iş dünyasının talepleri vardı. Yaptığımız çalışma neticesinde yol harcamalarına katılım payında asfalt yol için yüzde 10 indirim yapıldı. Stabilize, soğuk, asfalt, parke taşı, beton yol için alınan ücretlere zam yapılmadı. Yol işgalleri için yüzde 55 indirim yapıldı. Uygulama ile birlikte inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim gerçekleşmiş oldu. Devir işlemleriyle ilgili de yüzde 53’e yakın indirim kararı alındı. İfraz işlemlerinde zam yapılmadı, geçen yılki ücretler uygulanıyor. Sıkıntılı dönemde en azından ilçemizde yaptığımız indirim iş dünyasının önünü açar ve Kapaklı'ya daha fazla yatırım gelir.” dedi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.