İlçe müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası Dolayısıyla Beyaz Saray Düğün Salonunda Program Düzenlendi.

Program Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, İlçe Müftüsü Ali Kotan, Belediye Meclis Üyelerinden Sami İkizler, Mustafa Serat, Bakser Öztürk, Akın Yılmaz, Fatih Önkol, Adem Sekmen, Turan Çakan, Salih Bezgin, Muzaffer Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, TSD Kapaklı Şubesi Başkanı Hayati Çeken ve bayanların ağırlıkta olduğu vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

“1443. SENEYİ DEVRİYESİ”
Açılış konuşmasını yapan isim Kapaklı İlçe Müftüsü Ali Kotan oldu. Konuşmasına katılımcılara hoş geldiniz diyerek başlayan Kotan “Peygamber efendimizin alemlere teşrifinin 1443. Seneyi devriyesini idrak ve sevinci ile hepinize teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

“YAD ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Hz. Muhammet Mustafa S.A.V miladi 571 Nisan ayının 21. günü pazartesi akşamı dünyaya geldiğini belirten Kotan “Tarih boyunca Türk Milleti olarak bu günü Mevlit Kandili olarak yad etmeye çalışmışızdır. Çeyrek asırdan beride Diyanet İşleri Başkanlığımızda Nisan ayının 3. Haftası kutlu doğum haftası adıyla ülke genelinde, il, ilçe ve köylerimizde ve tüm Türk cumhuriyetlerinde, Balkanlarda, Avrupa Ülkelerinde iki cihan serveri Muhammed Mustafa, sevgili Peygamberimiz S.A.V’ın evrensel mesajlarını öne çıkan güzel ahlakını her yıl konu ederek, konferanslar, paneller, ilmi sempozyumlar düzenleyerek değişik etkinliklerle konunun uzmanı Profesörlerimizin teşrifleri ile bu konular üzerinde rahmeten lil alemin efendimizi tüm dünyaya tanıtmak, anlatmak ve insanların gündemine taşımaktayız” açıklamasında bulundu.

“NİSAN YAĞMURU GİBİ”
Peygamber Efendimizi hayatını anlatmaya çalıştıklarını belirten Kotan “ Efendimiz S.A.V. Nisan ayında dünyaya gelmekle tıpkı nisan yağmuru gibi gönüllerimizi dirilterek ihya edecek insanlık aleminin zulüm gibi her türlü karanlıklardan kurtararak. Nuru ile bir kez daha Dünyaları aydınlatacak olan bir Peygamber. S.A.V. ‘in evrensel mesajlarını insanlarımıza anlatmaya çalışılacaktır. Çünkü Hz. Muhammet S.A.V. bütün varlığın ruhudur canıdır. Var olan her şey varlığını ve ruhunu ona borçludur. Muhteşem şairimiz Akif bunu ne güzel dile getirmektedir.

“Dünya neye sâhipse, onun vergisidir hep;
Medyûn ona cem'iyyeti, medyûn ona ferdi.
Medyûndur o ma'sûma bütün bir beşeriyyet...
Yâ Rab, bizi mahşerde bu ikrâr ile haşret” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

“TÜM KAİNATI VAR EDEN ALLAH’A HAMD OLSUN”
İlçe müftüsü Ali Kotan’ın ardından söz alan isim belediye başkanı İrfan Mandalı oldu. Mandalı sözlerine “Rahman ve Rahim olan ve varlığı ile bütün kainatı var eden Allah’a hamd olsun. Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik; hitabının büyük muhatabı efendiler efendisi S.A.V. sevgiliye selam olsun. İnsanlığı şefkat ve merhamet ile tanıştıran ilmek ilmek sevgi ile dokuyan rahmet ile örerek bir rahmet toplumu inşa eden yüce Peygambere selam olsun. Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, ahlak’ın güzelliklerini dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoş görünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini o rahmet Peygamberinden öğrendik” dedi.

kapakli-kutlu-dogum-programi-mandali“KİN VE NEFRET TOHUMLARI YERİNE SEVGİ VE HOŞGÖRÜ DUYGULARI EKMİŞTİR”
Peygamberimizin cahiliye olan topluluğu güzel ahlakı ile medenileştirdiğini belirten Mandalı “Hayatımızı anlamlı kılan Dünya ve Ahiret dengesini insan onuruna uyan yaşama sanatını bize hep o gösterdi. O bize saygı ve barış dini olan İslam’ı tebliğ etmiştir. Bir cahiliye toplumun medeni bir toplum oluşturmanın sırlarını öğretmiştir. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içerisinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştur. Birbirine düşman olan toplulukları, grupları, kabileleri, kardeş yapmış yüreklere çökmüş kin ve nefret tohumlarının yerine sevgi ve hoşgörü duygularını ekmiştir” açıklamalarında bulundu.

“ÇÜNKÜ RAHMETİN ADIDIR O, MERHAMETİN ADIDIR O….”
Peygamber Efendimizin ‘Bütün Dünyaya hak ve adaleti öğreten, gönüllere kazıyan İslamı anlatan sevgili peygamberimiz S.A.V. eşsiz bir önder olarak daima kalbimizde’ olduğunu belirten Mandalı “Bu bakımdan ondan uzak kalmak, onun sünnetini terk etmek bir Müslüman için felaketlerin en büyüğüdür. Çünkü rahmetin adıdır o, müjdenin adıdır o, merhametin adıdır o, kardeşliğin adıdır o. Yüce Mevlamız hiç şüphesiz büyük bir ahlak üzerinden sen buyurduğu gerçek ahlakın şerefli göstergesi yalnız odur” dedi.

“DUYARSIZ KULLARA AŞILAMALIYIZ”
Peygamber Efendimizin örnek ahlakını anlatan Mandalı “Dünyayı Kuran ve İman nuru ile aydınlatan insanın insana, kul köle olmasını önleyen, insanı adalete özgürlüğe eşitleyen huzur ve saadete kavuşturan yaratılmışların en yücesi olan Peygamberimiz S.A.V. örnek ahlakını çok iyi araştırmalı 21.yüz yılın yozlaşmış kendinden geçmiş adeta ölmek üzere olan duyarsız kullarına aşılamalıyız” dedi.

“NE MUTLU ONU OKUYUP YAŞATANA”
Peygamber Efendimizin ‘Ben lanet edici olarak değil Rahmet olarak gönderildim ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ buyurduğunu belirten Başkan Mandalı “Allah Resulu S.A.V. yüce rabbimin Kuran’ını şöyle tasdik eder; Hiç Süphesiz güzel bir ahlak üzerinize hamd olsun. O Allah’ın öyle bir resuludür ki, onun örnek Ahlakı günler aylar, seneler geçse de eskimeyecektir. Ve tüm insanlara örnek ve önder olarak ebediyen yaşayacaktır. O sadece bir kavime ya da millete değil bütün insanlığa Peygamber olarak gönderilmiştir. Bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çaba göstermiştir. Ne mutlu onu tanıyanlara, ne mutlu onu okuyup yaşatanlara” açıklamasını yaptı.

“ALLAH'A EMANET EDİYORUM”
İslam Aleminin Kutlu Doğum Haftasını Kutlayan Mandalı “İşte bu yılda kutladığımız sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet S.A.V.kutlu doğumunu, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, milletimizin birlik ve beraberliğine insanlarımızın samimi kardeşliğine bütün insanlığın hidayetine Müslümanların da peygamber ahlakına ve yaşantısına yönlenmesinin vesile olmasına Cenab-ı haktan diliyorum. Kutlu doğum haftasında güzellikler diliyorum sizleri Allah'a emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İlahi ve kasidelerin okunmasının ardından program Prof. Dr. Ömer Özyılmaz'ın, Din, Samimiyet ve Hz. Muhammed'i anlatan konferansıyla devam etti.

kapakli-kutlu-dogum-programi1