Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Güney Koreli Hysoung İstanbul Tekstil, yaşanan sel ve yangın afetlerinden dolayı  Kastamonu ve Muğla'ya 2 tır yardım gönderdi.

Tırları uğurlamak için fabrika önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Hysoung İstanbul Tekstil Fabrikası Müdürü Cheon Gyu Le ve fabrika yönetimi katıldı. 

“ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Programda konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, fabrika yönetimine teşekkür ederek, “Son zamanlarda yaşanan doğal afetler ile birlikte, hepimiz büyük bir sınavdan geçmekteyiz. Ancak ülke ve millet olarak bizler daha büyük sınavları, daha büyük zorlukları el ele omuz omuza atlatmış bir milletimiz. Bu günler elbette geçecek, güneş öncesinde hiç doğmadığı kadar parlak şekilde üzerimize tekrardan doğacaktır. Hyosung İstanbul Tekstil firması, yüzde yüz Güney Kore Menşeli bir firma olarak bölgemizde elastan iplik üretimi yapan bir firma olarak faaliyet göstermektedir. Belediyemiz istatistiklerine göre, bölgede yerel ve ulusal olaylara en hızlı ve en fazla sosyal sorumluluk projeleri ile cevap veren lider firmalar arasında birinci sıradadır. Her geminin bir kaptanı vardır, bu geminin kaptanı olan Genel Müdürümüz Sayın Cheon Gyu Le beyi, geminin rotasının bölgemiz ve ülkemizden farklı bir noktaya çevirmeden, büyük bir özveri ile yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“YÜREKLİ MİLLİ, GÖNÜLLERİ MİLLİ”

Yardımların afet bölgesi için önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Çetin, “Sermaye Kore sermayesi, ancak yürekleri milli, gönülleri milli ve adımları milli bir fabrika Hyosung İstanbul Tekstil. Bu birlikteliğin temellerini 1950’li yıllarda Kore Savaşına Türkiye’den katılan ve canlarını, Kore Halkının özgürlüğü için feda eden, atalarımıza, o gün ki Türk Askerlerimize borçluyuz. O zaman ki şehitlerimizin de ruhları şad olsun. O gün attıkları tohumların, bugün Belediye Başkanlığı yaptığım ilçede filizlendiğini görmek beni hem duygulandırıyor hem de gururlandırıyor. Bizler bölgemizde sürdürülebilir çevre politikalarına bağlı kalarak, yeni yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye gelmesi adına şahsım ve ekibim ile birlikte büyük özveri ile çalışmaktayız. Hedefimiz yeni gelen yatırımların, yüzde 70-80 oranında istihdam talebini Kapaklı bölgesi üzerinden arz etmek ve Kapaklı’daki işsizlik rakamlarını en minimum seviyelere indirmektir. Bu nedenle belediyemiz bünyesinde, yerli-yabancı yatırımcılarımızın da içinde bulunduğu bir komisyon oluşturmayı en kısa zamanda hedefliyoruz. Son olarak, az sonra yola çıkacak yardımların, en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine erişmesini temenni ediyor, bölgemizdeki diğer tüm firmalarımızdan da aynı kararlılığı göstermelerini beklediğimizi buradan paylaşmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Hysoung İstanbul Tekstil fabrikası Genel Müdürü Cheon Gyu Le'de Türkiye'de yaşanan felaketlere çok üzüldüklerini ifade etti. Afet bölgelerine destek göndererek afetzedelerin acılarını bir nebze olsun hafifletmek istediklerini söyleyen Cheon Gyuu Le, ilerleyen zamanlarda kan bağışı gibi çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de imza atacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 2 yardım tırı Kastamonu ve Marmaris'e gitmek için yola çıktı.