Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Hizmet Kervanı” adını verdiği program kapsamında Kapaklı’yı ziyaret etti. Başkan Albayrak, gün içerisinde Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Sivil Toplum Örgütleri, esnaf ve vatandaşı ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinde Kapaklı’ya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Personeli karşıladı. Ziyaretlerine Cumhuriyet ve Pınarça Mahallesi ile başlayan Başkan Albayrak, daha sonra Başkan Mustafa Çetin’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sundu. TESKİ tarafından düzenlenen toplantıya katılan Albayrak, toplantı sonrasında Kaynakam Mustafa Ünlüsoy’u ziyaret etti.

‘’ŞİKAYET ETME HAKKIMIZ YOK’’

Saat 10.00’da Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda muhtarlarla bir araya gelen Albayrak, ilçede yapmayı planladıkları çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Yeni hizmet dönemine 86 gün önce başladıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ‘’Gerek siz değerli mahalle muhtarlarımız gerekse bizler bu görevi isteyerek aldık. Dolayısıyla isteyerek aldığımız bu görevden dolayı şikayet etmeye hakkımız olamaz. Vatandaşımıza dolu dolu hizmet etmek zorundayız. Bu vesile ile Hizmet Kervanı programımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu program gereğince Kapaklı’da daire amirlerimizle toplantılar düzenledik’’ dedi.

‘’MEZARLIK SORUNUMUZ ORTADAN KALKACAK’’

Tekirdağ İli genelinde mevcut 358 mezarlığın bakım ve onarım işinin ihale edildiğini belirten Albayrak, ‘’Mezarlıklarımızın standarta kavuşturulması için bir çalışma başlattık. 6 buçuk milyon TL bedelle ihale ettiğimiz işle mezarlık sorunumuz ortadan kalkacak. Henüz zamanı netleşmeyen bir muhtarlar çalıştayı düzenlemeyi planladık. Mahallenizle alakalı sorunları içeren dosyalar hazırlayabilirsiniz. Mezarlıklar konusunu ihale ettiğimiz için bu konuda çalışma yapmanıza gerek kalmadı" ifadelerine yer verdi. 

‘’10 MAHALLEYE BİR EKİP’’

Bir başka projeyi daha hayata geçireceklerini ifade eden Albayrak, şunları söyledi: ‘’Başlattığımız bir çalışma daha var. 354 mahallemizde mevcut cami, muhtarlık, wc ve benzeri ortak kullanım alanlarının temizlik ve bakımının yapılması. Bunu sağlıklı bir şekilde yürütebilmek adına 10 mahalleye bir ekip görevlendireceğiz. Böylece kamu adına hizmet veren alanların bakım ve temizliği de yapılmış olacak.’’

MUHTARLAR SORUNLARINI İLETTİ

Başkan Albayrak’ın konuşmasından sonra muhtarlar mahallelerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Pınarça Mahallesi Muhtarı Taner Diril, Kapaklı Pınarça arasında ki yolun bir an önce bitirilmesi ve mahalleye doğalgaz getirilmesini isterken Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan Karağaç’ın yeniden mahallelere ayrılması sonrasında değişen cadde ve sokaklara tabela konmadığını, bunun pek çok alanda karışıklığa neden olduğunu söyledi. İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Zühre Dökmenoğlu, İsmetpaşa Mahallesinde bazı cadde sokaklarda kaldırım olmadığını, yaya geçitlerinde işaretlerin silinmiş olduğunu, mevcut kavşağın kazaların önlenmesi açısından ışıklandırılması ve sokak hayvanları için barınağa ihtiyaç olduğunu ifade etti.

‘’7 GREYDER ALDIK’’

Muhtarların sorularını cevaplayan Başkan Albayrak, arazı yollarının bakım ve onarımının ilçe belediyeleri tarafından yapıldığını, mevcut 7 greydere ilaveten Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 greyder daha alındığını belirtti. Arazi yollarının bakım ve onarımını sağlamak bakımından her ilçede bir başkan yardımcısının görevlendirildiğini kaydetti. Sokak hayvanları konusunda yasaların öngördüğü şekilde işlem yapıldığını ifade eden Albayrak, ‘’Her ilçede cadde ve sokakların belli bir kısmının sorumluluğu Büyükşehir Belediyesinde, diğer bir kısmının ise ilçe belediyelerinde. Sadece cadde ve sokaklarda değil belediyelerin yapmakla mükellef olduğu pek çok hizmet ilçe ve büyükşehir belediyeleri tarafından ayrı ayrı yürütülmektedir. Sorunun ilçeye mi yoksa büyükşehre mi ait olduğunu bilirsek çözümü daha çabuk gerçekleşecektir’’ diye konuştu.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI ZİYARET ETTİ

Albayrak, muhtarlarla yaptığı toplantı sonrasında mola vererek öğle yemeği yedi. Öğleden sonra ise Albayrak CHP, MHP, AK Parti, İYİ Parti İlçe Başkanlıkları, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, basın kuruluşları ve diğer mahalle ve köyleri ziyaret etti.