Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatmış olduğu Sıfır Atık Projesi kapsamında 2018-2023 dönemini içeren Sıfır Atık Yönetimi Eylem Planı çerçevesinde Kapaklı Belediye hizmet binalarında Sıfır Atık uygulamaları hayata geçirildi.

GERİ DÖNÜŞÜM FİRMALARINA TESLİM EDİLECEK

Uygulama ile belediye hizmet binası katlarında oluşan kağıt, plastik, cam, metal gibi atıklar, elektronik atıklar, atık piller ve benzeri geri kazanımı mümkün olan ve ayrı toplanması gereken atıklar katlara yerleştirilen toplama ekipmanları ile toplanacak. Toplanan atıklar ise lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edilecek.

DIŞARIDAKİ DOSTLARIMIZ DA UNUTULMADI

Proje kapsamında, biriken yemek atıkları ise ayrı toplanarak dışarıdaki dostlarımıza, müşahede alanında bakılan sokak hayvanlarına gönderilecek. Sıfır Atık projesi ile atık üretimini azami seviyeye çekmek, farkındalık yaratmak ve oluşan atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde geri dönüşümünü  sağlamak amaçlanıyor.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NDAN TEŞVİK

Doğal kaynakların israf edilmemesi gerektiğini dile getiren Başkan Mandalı, "Başlatılan proje gerçekten çok önemli bir proje. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın teşvik vermesi bu işin başarılı olacağını da gösteriyor. Çöp diye görülen atıklar, aslında bir değer olarak tekrar geri kazandırılmış oluyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha hassas olacağına inanıyorum" dedi.