Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nizamettin Çoban başkanlığında gerçekleşti.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nizamettin Çoban, alınan kararların Kapaklı için hayırlı olmasını temenni etti.

Kaymakam Gürdal’dan yapımı devam eden okulda inceleme Kaymakam Gürdal’dan yapımı devam eden okulda inceleme

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantının ilk gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 27894 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konulu yazısı müzakere edilerek meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı. İkinci gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 28253 sayılı Sıfır Atık Müdürlüğü isminin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak değiştirilmesi ve 1 adet kadro ihdası konusu yine meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü gündem maddesinde ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 28261 sayılı Sözleşmeli Personellerin Aylık Çalışma Ücretlerinin Belirlenmesi konusu görüşülerek meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin bir diğer maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 28274 sayılı Boş Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Beşinci gündem maddesinde Karaağaç Mahallesi 305 ada 14 parselde bulunan 181,13 m² belediye hissesinin hissedarına satışı oy birliği ile kabul edilirken; altıncı gündem maddesinde yine Karaağaç Mahallesi 711 ada 2 parselde bulunan 197,00 m² belediye hissesinin hissedarlarına hissesi oranında satışı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

KUR’AN KURSUNUN TAHSİSİNE ONAY VERİLDİ

Yedinci gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 28554 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konulu yazı oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde görüşülen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün 26.05.2022 tarih 28952 sayılı Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görev yetki sorumlulukları ile çalışma usul ve esasları Hakkında Yönetmeliğin revize edilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Dokuzuncu gündem maddesinde Kapaklı Belediyesine ait Bahçeağıl Mahallesi Köy Yolu Sokak 2194 parsel No:61 de bulunan 2 nolu taşınmazın Kapaklı İlçe Müftülüğüne tahsisi konulu yazısı görüşüldü. Belediye meclis üyeleri, söz konusu taşınmazın müftülüğe 25 yıllığına Kur’an Kursu yapılmak üzere tahsisini oy birliği ile onayladı.

Gündemin onuncu maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 27.05.2022 tarih 29117 sayılı Kapaklı ilçesi İsmetpaşa mahallesi 365 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Plan Değişikliği konulu yazısı görüşüldü. İlgili gündem maddesi İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin son maddesinde görüşülen Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 27.05.2022 tarih 29143 sayılı 24 ay süre ile Araç ve İş Makinası Kiralama Hizmeti Alımı konulu yazısı da oy birliği ile onaylandı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis toplantısı noktalandı. Meclis, Cuma günü saat 11.00’da komisyona havale edilen konuların tekrar görüşülmesine karar verdi.