Kapaklı Gazetesi - Yazar Hayri Varol, yeni çıkardığı romanı “Ayçiçeği Tarlalarına Beton Dökülürken” için Atatürk Kültür Merkezi’nde imza günü düzenledi.

Düzenlenen imza günü programına Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimi, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve kitapseverler katıldı.

“HERKESİN KENDİSİNDEN BİR ŞEY BULACAĞI BİR KİTAP”

Programda konuşan Yazar Hayri Varol, “Bugün Kapaklı’da siz değerli dostlarımızla bir arada olmak istedik. Kitabımız isminden de anlaşılacağı gibi bizim bölgemizi anlatan bir roman. Bu roman Çerkezköy’de, Kapaklı’da, bölgemizde geçiyor. Ayçiçeği denildiği zaman akla ilk gelen Trakya bölgesidir. Beton dökülmesinden kastımız da bölgemizin son yıllarda geçirdiği evrim, sanayileşmedir. Bu romanda bir yaşam hikayesini sunduk. Bu hikayede sizler varsınız. Hikayemdeki kişinin ben olup olmadığı hakkında çok soru geliyor ancak bu sadece ben değilim. Bu bölgede yaşayan herkesin kendisinden bir şey bulacağı bir hikaye bu.” ifadelerini kullandı.

“ROMAN YAZMAYI DAHA ÇOK SEVİYORUM”

Kitabını önce beyaz perdeye uyarlamak istediğini söyleyen Varol, “Bu romanı daha önceden sinema filmi olarak düşünmüştüm. Senaryolaştırmaya çalıştım ve film yapımcıları ile görüştüm. Ancak film ekibine çok güvenemediğimden olmadı. Ben de bu senaryoyu roman yapmaya karar verdim. Yaklaşık 1 yıl romanlaştırma çalışmalarım devam etti. Roman yazmayı daha çok seviyorum. Kitap okuyucusu ile bu kitabı buluşturmaktan mutluyum. Desteklerinizden dolayı teşekkür ederim.” diyerek açıklamalarını noktaladı.

Ardından Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden de söz alarak Varol’u tebrik etti. Konuşmaların ardından Varol, kitapseverler için eserini imzaladı.