Kapaklı Gazetesi - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayında faaliyetlerine ara veren yüzme havuzu ve spor salonları, 1 Haziran’da yeniden hizmete açıldı. Kapaklı Hawthorn Suites By Wyndham Oteli’nde faaliyet gösteren Hawthorn Spa da, 20 Ekim itibariyle pandemi tedbirlerine uygun bir şekilde müşteri almaya başladı.

Tedbirler kapsamında otelin kapalı yüzme havuzunda bir takım değişikliklere gidildi. Sosyal mesafenin korunması için havuz kenarındaki şezlonglara, soyunma odaları ve buralardaki eşya dolaplarına, duş kabinlerine ve dinlenme alanlarına sosyal mesafe kuralı getirildi. Alınan tedbirlerle ilgili konuşan SPA Sorumlusu ve Yüzme Eğitmeni Deniz Acarı, vatandaşların sağlığı için sıkı denetim halinde olduklarını dile getirdi.

‘’20 EKİM İTİBARİYLE HİZMET VERMEYE BAŞLADIK’’

Bakanlığın belirlediği kriterler kapsamında havuz alanında yeniden düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Deniz Acarı, ‘’2020 yılının Mart ayında İçişleri Bakanlığı bizi ilgilendiren bir yazı yayınladı. Biz o yazıdan sonra faaliyetlerimizi durdurduk. Sonra yeni düzene geçiş kapsamında yeniden açılabileceğimiz söylendi. Yine de tedbirli olmak adına yaz ayı boyunca kapalı kaldık ve havuzumuzu dezenfekte ettik. 20 Ekim itibariyle yeni pandemi kurallarına uyarak hizmet vermeye başladık.’’ İfadelerini kullandı.

‘’SOSYAL MESAFEYE DİKKAT ETMELERİ GEREKİYOR’’

Sürekli dezenfekte çalışması yapıldığını belirten Acarı, ‘’Düzenli bir şekilde denetim yaptırıyoruz. Öğrenci gruplarımızın sayılarını azalttık. Uymamız gereken kurallarla ilgili tabelalandırma yaptık. Toplu kullanılan alanları sosyal mesafeye uygun düzenledik ve maksimum kişi sayısını belirledik. Buraya gelenlerin yalnızca sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekiyor. Havuzda aynı anda maksimum 8 kişi, hamamda 4 kişi, saunada 2 kişi, fitness’ta da 6 kişi kalabiliyor. Yine de buradaki ekibimizle olası bir durumda müdahale ediyoruz. ‘’ şeklinde konuştu.