Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği, düzenlemiş olduğu birlik ve beraberlik kahvaltı programında tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz Demokrasi şehitlerini dualarla andı.

11 Kasım Pazar günü saat 10:00’da Dernek Lokali’nde düzenlenen kahvaltı programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Ak Parti Kapaklı Belediye Başkanı Aday Adayları Hasan Acar, Ömer Karadeniz ve Akın Yılmaz, Havza Dernekler Federasyonu Başkanı Enver Şahin, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ile çok sayıda dernek üyesi katılım gösterdi.

‘’ALLAH NİYETİMİZİ KABUL ETSİN’’

Gerçekleştirilen programda İrfan Demir ve Uğur Rendeci hocaların okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için dualar edildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Samsun Havzalılar Dernek Başkanı Zalif Çavdar, ‘’Bugün burada birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bulunuyoruz. Ayrıca şehitlerimizi de az önce dualarla andık. Allah dualarımızı ve niyetimizi kabul etsin. Bizleri bugün olduğu gibi sürekli birlik ve beraberlik içinde kılsın. Katılım gösteren hemşehrilerimize teşekkür eder, afiyetler dilerim.’’ dedi.

‘’BİRLİK VE BERABERLİKLER OLUŞTURMAK ÇOK ÖNEMLİ’’

Başkan Çavdar’ın ardından Siyasi Parti Temsilcileri birer birer söz alarak vatandaşlara selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından dernek üyelerine hitap eden Havza Dernekler Federasyonu Başkanı Enver Şahin, Dernek Başkanı ve yönetimine teşekkür ederek sözlerine başladı. Şahin, ‘’Öncelikle bizleri bu programda buluşturduğu için dernek yönetimimize teşekkür ediyoruz. Ülkemizin sıkıntılı günlerinde böyle buluşmalar, birlik ve beraberlikler oluşturmak çok önemli. Geçtiğimiz günlerde de şehitlerimiz bizleri yasa boğdu. Allah şehitlerimize rahmeti ile muamele eylesin. Bu güzel vatanı bölmeye çalışanlara fırsat vermesin. Bu teröristlere fırsat vermemek için bizim birliğimiz, beraberliğimiz çok önemli. Birliğimizin kıymetini bilmeliyiz, dostluğumuzu pekiştirmeliyiz.’’ İfadelerini kullandı. 

‘’TÜM ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM’’

Programın son konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Geçtiğimiz günlerde Hakkari’de şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek sözlerine başlayan Başkan Mandalı, ‘’Öncelikle sözlerime Hakkari’de şehit olan kardeşlerimize rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Bu zorlu süreçte bizlerin huzuru ve güvenliği için mücadele eden askerlerimize, polislerimize ve tüm kolluk kuvvetlerimize Allah kolaylıklar versin. Onların güçlü olması demek, bizlerin huzurlu ve rahat bir yaşam ortamına sahip olmamız demek.  Ayrıca bildiğiniz üzere dün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü idi. Bu vesile ile başka Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum. ‘’ sözlerini kaydetti.

''HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR''

Düzenlenen kahvaltı programı dolayısıyla Dernek Yönetimi ve katılımcılara da teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Mandalı, şunları söyledi; ‘’Bugün bizleri burada buluşturan Zalif Başkanımıza, değerli yönetimine ve siz değerli dernek üyelerine teşekkür ederim. Sizler sabahın bir saati evlerinizi bırakıp burada birlik ve beraberlik içerisinde kahvaltı yapmaya geldiniz. Elbette Zalif Başkan kadar hepimize de birer görev düşüyor. Böyle toplantılar, programlar emeksiz yapılmaz. Sizler de aidatlarınızı aksatmayarak derneğinizi ayakta tutabilir ve böyle programlara zemin hazırlayabilirsiniz. Ben bu düşüncelerle tekrardan hepinize afiyetler diler, saygılarımı ve sevgilerimi sunarım.’’ dedi.

Başkan Mandalı’nın sözlerinin ardından şehitlerimiz için dualar okunarak kahvaltı programı noktalandı.