Kapaklı Gazetesi - Deneme türündeki ilk kitabını çıkaran Gazeteci Asim Yavuz, bölgede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek kitabı hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

Lezzet Sarayı’nda gerçekleştirilen kahvaltı programında konuşan Yavuz, kitabı için uzun bir hazırlık döneminden geçtiğini dile getirdi. Yorum Kapaklı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Asim Yavuz, kitabında genellikle kültür, aile ve kişinin davranışları üzerinde sosyo-kültürel etkinin önemine değindiğini söyledi. Yeni bir kitap hazırlığında olduğunu da sözlerine ekleyen Yavuz, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

‘’EPEY UZUN BİR ÇALIŞMA OLDU’’

Kitabın hazırlık sürecinden bahseden gazeteci Asim Yavuz, ‘’Bu kadar sosyal meselenin olduğu bir ülkede tutup da fantezi romanları gibi konular işleyemezdim. Özellikle gazeteci kimliğim, sosyal meseleleri işlememde etkili oldu. Kitabımda geçmişten beri yazmış olduğum köşelerden bir kısmını tekrar gözden geçirmem gerekti. Bu epey uzun bir çalışma oldu ama yoğun olarak mesaim 3 ayla sınırlı, bu süre içerisinde gerekli düzenlemeleri yaparak baskıya verdim.’’ dedi.

‘’AİLE KAVRAMI ÜZERİNDE DURDUM’’

Kitabında işlediği konulara dair bilgilendirmede bulunan Yavuz, ‘’Kitabımda özellikle aile kavramı üzerinde durdum. Asıl olarak toplumun müzdarip olduğu evlilikler, ailenin korunması, ahlak gibi hususlara temas ettim. Tabi bu konuları eleştirel bir düzeyde ele aldım. İnsanların yaşadığı din manasında değil de, emrettiği şekliyle konuları işledim. Yanlış ve hata bulursanız eleştirilere açığım. Deneme türünde zaten yazarın yazdıklarını ispat etmesi için sağlam delilleri ortaya koyma şartı yok. Okuyucu ister inanır ister inanmaz. Bu kitapta da okuyucuyu sıkmadan her görüşe saygı duyarak konuları işlemeye çalıştım. ‘’ şeklinde konuştu.

İKİNCİ KİTABI MÜJDELEDİ

Son olarak kitabının tüm kitapçılarda yer aldığını dile getiren Yavuz, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’İlk kitabımı tüm kitap satışı gerçekleştiren sitelerde ve belli kitapçılarda bulabilirsiniz. Çalıştığım yayın evi fuarlarla da çalışma yürüttüğünü dile getirdi. İnşallah TÜYAP gibi önemli fuarlarda da yer almayı düşünüyorum. İkinci kitabım için de hazırlık süreci başladı. Bu kitap da deneme türünde olacak.’’

Söyleşinin ardından Yavuz, gazeteci meslektaşlarına imzalı kitaplarını hediye etti.