Kapaklı Gazetesi - Evden çıkma yasağı dolayısıyla torun hasreti çeken Mehmet Özbiçer’in yardımına, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz Koştu.

Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Özbiçer (70), sokağa çıkma yasağı dolayısıyla uzun süredir evinden çıkamıyor. Bu nedenle Muş’ta yaşayan kızı Ayfer Işık ve torunları ile görüşemeyen Özbiçer’in hasretini, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz dindirdi. Mehmet amcaya sürpriz yapan Muhtar Dilsiz, Özbiçer ailesini videolu konferans yöntemi ile yeniden bir araya getirdi.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Görüşme esnasında sık sık duygu dolu anlar yaşandı. Torunlarını yeniden görmenin heyecanını yaşan Mehmet amca, onları kameradan öpücük atarak selamladı. Yalnız yaşayan yaşlı adamın sevinci ise görülmeye değerdi.

‘’ONLAR BİZE EMANET’’

Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte mahalle halkının daime yanında olduğunu dile getiren Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, ‘’Malum yaşlılarımızın sokağa çıkma yasağı var. Mehmet amcamız bizim mahallemizde ikamet ediyor ve yaklaşık 5 yıldır kızını ve torunlarını göremiyor. Biz de bu zor günlerde yaşlılarımızın her türlü ihtiyacına koşmaya hazırız. Bu kapsamda Mehmet amcamız ile kızı Ayfer kardeşimizi videolu olarak görüştürmeyi başardık. Bu proje ile diğer yaşlı vatandaşlarımızı da evlatları ile görüştürmeye çalışıyorum. Onlar önce Allah’a, sonra devletimize ve en son bizlere emanet.’’ dedi.