Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonu yine güzel bir tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. ‘Etekler ve Pantolonlar’ isimli müzikli komedi büyük beğeni aldı.

Salonu coşturup kahkaha tufanı estiren oyunu izlemeye gelen tiyatroseverler ÇOSB Konferans Salonunu hınca hınç doldurdu. Tiyatroyu; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri, Saim Buyruk ve Ahmet Temiroğlu ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi.

OYUNUN KONUSU

Usta isimlerin bir araya geldiği oyunda erkek kadın ilişkileri anlatıldı. Oyun iki farklı yaratılışa sahip erkeğin ve kadının dünyasına ince ince dokundu. ‘Etekler ve Pantolonlar’ kendi seçimlerini yok sayan, kendisine dayatılan hayatı yaşayanların hikayesini anlattı. “Nurcan yıllardır görüşmediği okul arkadaşı Aysel’e sürpriz yaparak evine ziyarete gelir. Nurcan kocasının kendisini aldattığını ve intikam alacağını bu konuda Aysel’den yardım istemek için geldiğini açıklar. Aysel, Nurcan’ın durumuna üzülür ve ona yardım edeceğini söyler. Aysel ve Nurcan, Nurcan’ın eşine karşı strateji belirlerken, Aysel de bu durumlardan etkilenip kendi evliliğini sorgulamaya başlar. Nurcan ve Aysel evliliklerini sorgularken geçmişlerine bir yolculuk yaparlar ve aslında ikisi de hayatlarında olmak istedikleri gibi değil de aile ve çevre baskısıyla, başkalarının onları görmek istedikleri bireylere dönüştüklerini anlarlar. İki eski arkadaşın evliliklerini sorgulamak için başladıkları süreç, artık kendi istedikleri hayatlara doğru yol aldıkları bir sürece dönüşür.”

Oyunun bitmesiyle birlikte, sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda protokol tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.