Kapaklı Gazetesi - Pandemi nedeniyle her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de zor günler yaşanıyor. Artan vergiler ve maliyetler sektörde faaliyet gösteren esnafları derin bir çıkmaza sokarken, Kapaklı Belediyesinin emlak alım satımları öncesi alınması gereken borcu yoktur kağıdına koyduğu 10 TL’lik harç ücreti tepki çekti. '1 A4 kağıdını 10 TL'ye satıyorlar.' diyen esnaf, ‘Rayiç Bedeli Gösterir Belge Ücreti’nin alınmamasını talep ediyor.

KRİZ BELEDİYEYİ VURDU, FATURA ESNAFA KESİLDİ

Kapaklı Belediyesi, daha önce alınmayan ve 5393 Sayılı Belediye kanununun 18. Maddesinin F bendine göre alınması zorunlu olmayan ‘Rayiç Bedeli Gösterir Belge Ücreti’ni 2019 yılından itibaren tahsil etme kararı aldı. Ev ve iş yeri alım satımlarında, alınacak mülkün vergi borcunun olup olmadığını belirten ‘Borcu Yoktur’ belgesinin ücreti meclis kararınca 10 TL olarak belirlendi. Bazıesnaflar ise bu ücretin ilk önce 25 tL olarak alndığını gelen tepkiler üzerine belediyenin 10 TL'ye indirdiğini iddia ettiler. Kapaklı Belediyesinin gelirleri arttırmak amacıyla böyle bir karar aldığı ifade edilirken, pandemi dolayısıyla sıkıntı yaşayan esnaf bu ücretin kaldırılmasını istiyor.

BU TUTAR MANTIKSIZ VE KOMİK

Emlak sektörünün dar boğazdan geçtiğini belirten emlakçılar ise, bu tutarın alınmasına tepki gösterdi. Özellikle pandemi döneminde bu tarz vergi ve harçların alınmaması gerektiğini savunan emlakçılar, tutarın komik ve mantıksız olduğunu belirtti.