Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Erbay Caddesi’nde esnaflık yapan vatandaşlar, pandemi şartlarında iş yapamamaktan ve caddedeki alt yapı çalışmalarının henüz tamamlanmasından dolayı zor günler yaşıyor. 7/24 canlı destekli sitesi. Sorunsuz girişin merkezi giriş adresi.

Özellikle market ve fırın işletmecileri, pandemi sürecinde gelirlerinin düştüğünü ve ürün satmakta zorlandıklarını dile getirdi. Öte yandan bölgede faaliyet gösteren oto lastikçiler de kış sezonunun kendileri için bir fırsat olduğunu fakat yol çalışmalarından dolayı müşteri almakta zorlandıklarını söyledi.

‘’EN BÜYÜK SIKINTI ÇAMUR‘’

Bölgede berberlik yapan Hayati Akkoç, yol çalışmaları sebebiyle müşterilerinin dükkana ulaşmakta zorluk yaşadığını belirtti. Akkoç, ‘’Buradaki esnafın en büyük sıkıntısı bu çamur. Hava şartlarının da kötüleşmesiyle daha çok çamurlaşma başladı. İnsanlar bu konuda sıkıntı çekiyor. Esnaflar bu zorlu süreçte iş ararken, insanlar da bu çamuru bahane ederek caddeyi kullanmıyor. Bu cadde boş denecek kadar kötü durumda. Pandemi sürecinde esnaf sıkıntılı durumda, zor günler geçiriyoruz. İnşallah bir şeyler olur.'' dedi.

‘’ÜLKENİN DURUMU BELLİ‘’

Cadde esnaflarından Hamdi Kapusuz da bitmeyen yol çalışmalarının uzun sürmesinden dert yandı. Kapusuz, ‘’Bu caddedeki çalışmalar bize sıkıntı olarak dönüyor. Bir defa bu caddedeki elektrik tesisatımız kazı çalışmaları esnasında arıza yaptı. Elektrikle çalışan tüm araçlarımız yandı. Hangi birime gittiysek bir diğerine yönlendirdi, bir sonuç üretmedi. Burada habire sıkıntılarla boğuşuyoruz. 3-4 gündür çalışmalar yavaş yavaş ilerliyordu şu an tamamen durdu. Bu dönemde işimizi yapamadığımız zaman kepengi kapatıp gitmemiz gerekiyor. Zaten ülkenin içinde bulunduğu durum belli, bir de bu zorluk bize ağır geliyor." dedi 

''MÜŞTERİLERİMİZE ANLATAMIYORUZ''

Pandemi tedbirleri kapsamında iş yapmakta zorlandıklarını ve maliyetlerin de her geçen gün arttığını belirten Kapusuz, ''Bu sene zaten maaliyetler bizim sektörde fazlasıyla arttı. Araç sektörü son 1 senede aldı başını gitti. Fiyat artışlarından dolayı çoğu müşterimiz bize sitemde bulunuyor. Bizim de maaliyetlerimiz arttı ve bunu müşterilerimize anlatamıyoruz. İnsanları düşünmeye çalışıyoruz, sonuçta herkes dişinden tırnağından arttırdığı ile bir araç sahibi oluyor. Bunun lastiği, diğer kış bakımını kısarak yapmaya çalışıyor.'' ifadelerini kullandı.