Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da yaşayan Hakan Sezer ve ailesi, her yıl bir engellinin yüzünü güldürüyor. Fabrika işçisi Hakan Sezer, yıllar önce kayınçosunun tekerlekli sandalyeye mahkum olmasıyla bağışlara başladıklarını ifade etti. Yardımlar çerçevesinde hayırsever aile, bu yıl bir adet akülü arabayı Türkiye Sakatlar Derneğine bağışladı.

AKÜLÜ ARABAYI ELLERİYLE KURDU

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Sezer ailesinin sandalye bağışını kabul etti. Sandalyeyi dernek hizmet binasına getiren Hakan Sezer, akülü sandalyeyi bizzat kurarak Muhammed isimli engelli gence armağan etti.

“7 YIL ÖNCE BAŞLADIK”

Her yıl 1 tane tekerlekli sandalye yardımında bulunduklarını söyleyen Sezer, “Bundan 7 sene önce rahmetli kayınçom bir hastalık geçirdi. Kendisinin tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyması, insanların hayatında bunun ne kadar önemli olduğunu anlamamıza neden oldu. O günden sonra eşimle her sene 1 manuel sandalye alma kararı aldık. Bu kararımızı eşimizle dostumuzla paylaştığımızda kendileri bizi akülü araba almaya teşvik etti. Allah nasip etti bu yıl da tekerlekli sandalyemizi teslim ettik.” dedi.

“ASKER ARKADAŞIMIN KAYNANASININ DA PAYI VAR, KARS’TAN BİR ÖĞRENCİNİN DE”

Sosyal çevrelerinin de bu yardımlara ortak olduğunu söyleyen Sezer, “Hayatımda hiç tanımadığım, görmediğim insanlar bile bu yardıma ortak oldu. Rahmetli asker arkadaşımın kaynanasının da bu yardımda payı var, Kars’tan bir arkadaşımızın okul harçlığı da. Biz de fabrikada çalışıyoruz, fabrikadaki arkadaşlarımın da bu yardımda payı var. Bize güvendikleri için çok mutlu oluyoruz. Her sene bu yardımları yapmaya çalışıyoruz. İnşallah kimsenin bize ihtiyaç duymadığı, bizim de kimseye yardım etmemize gerek kalmadığı bir dünyada yaşarız.” İfadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Sezer ailesine yardımlarından dolayı teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan ise, “Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi olarak Ramazan bayramından önce çok fazla manuel arabaya ihtiyacımız vardı. Bu bölgede çok fazla engelli arkadaşımız var, 750’ye yakın engelli üyemiz var. Halkımız bu konuda çok duyarlı davrandı ve manuel araba ihtiyacımız karşılandı. Manuel araçlarımızı ihtiyaç sahiplerine anında teslim ettik. Bu yardımlarımız esnasında Hakan Sezer arkadaşımızla tanıştık. Kendisinin yardım teklifini duyunca çok sevindik. Bu akülü arabaların değeri 6-7 bin lira. Elbette ihtiyacımız var ama herkes alamıyor, kimseye de alır mısın diyemiyoruz. Kendisine ve ailesine duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.