Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlediği kahvaltı programında engelli vatandaşlar ve aileleri ile bir araya geldi. Programda Engelli Yaşam Evi projesi hakkında konuşan Başkan Çetin, ‘’ İnşallah geçmiş dönem projesi hazırlanmış olan Engelli Yaşam Evi’ni, 2020 yılında temelini atıp gerçeğe dönüştüreceğiz.’’ dedi.

Kapaklı Belediyesi, Business Otel’de düzenlediği kahvaltı programında ilçedeki engelli vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, engelli bireyler ve aileleri katılım sağladı.

‘’YALNIZ BIRAKMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM’’

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan gerçekleştirdi. Çakan, ‘’Bugün bizleri burada ağırlayan Başta Başkanımız Mustafa Çetin’e ve belediye personelimize teşekkür ederiz. Böyle anlamlı bir günde sizlere de bizleri yalnız bırakmadığınız için yönetimim adına sonsuz teşekkür ediyorum.’’ dedi.

‘’ENGELLİLERE YAPILAN YATIRIMLAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI’’

Ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin konuşmasını yapmak üzere kürsüdeki yerini aldı. Konuşmasına engelli vatandaşların anlamlı gününü kutlayarak başlayan Başkan Çetin, ‘’Ben Avrupa’da eğitim gördüm.  90’lı yıllarda engelliler için uygulanan birçok metod ve kolaylığı, onlara verilen sosyal imkanları hayranlıkla izlerdim. Hamdolsun son 15 yılda ülkemizde de engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan yatırımlar, iyileştirmeler göğsümüzü kabarttı. Yeterli değil, çok daha fazlasına ihtiyacımız olduğunu biliyorum. Toplum olarak da bilinçlenmeliyiz. Bugün bu farkındalığı ortaya koymak ve engelli vatandaşların, ailelerinin yanında olduğumuzu ifade etmek için bir aradayız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ENGELLİ YAŞAM EVİ’NİN TEMELİNİ 2020’DE ATACAĞIZ’’

Son olarak geçtiğimiz dönem hazırlanan Engelli Yaşam Evi Projesi’ni bu dönem hayata geçirmeyi planladıklarını dile getiren Başkan Çetin, şunları söyledi; ‘’İlçemizde çok sayıda engelli vatandaşımız var. Bu konuda dernek başkanımız ile birlikte birçok proje ürettik. Kendisi de Tekirdağ Büyükşehir’de çok koşturdu. İnşallah geçmiş dönem projesi hazırlanmış olan Engelli Yaşam Evi’ni, 2020 yılında temelini atıp gerçeğe dönüştüreceğiz. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak da bizimle aynı düşüncede. Umarım Kapaklı’da birlik ve beraberlik içerisinde engelli kardeşlerimizle hep birlikte oluruz. Onların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için el ele veririz. Ben Kapaklı Belediye Başkanı olarak bu konuda elimizden gelen ne varsa, hem sosyal, hem kültürel olarak onlarla bir arada olmaktan mutluluk duyacağımı ifade etmek istiyorum.’’