Kapaklı Gazetesi - Pınarca Mahallesi’nde elektrik direğindeki kaçak nedeniyle elektrik akımına kapılan 2 büyükbaş hayvan telef oldu.

Pınarca Mahallesi su deposu mevkiinde meydana gelen olayda, Kadir Tezcan’a ait 2 büyükbaş hayvan elektrik akımına kapılarak telef oldu.

DİREKTEKİ ELEKTRİK KAÇAĞI HAYVANLARI TELEF ETTİ

Edinilen bilgilere göre, olay 12:30 sularında meydana geldi. Hayvanlarını otlatmak için meraya salan Mevlide Tezcan (60) TREDAŞ’a ait elektrik direğinin yanından geçen hayvanların biranda yere yığıldığını fark etti. Mevlide Tezcan’ın çığlığını duyan mahalle sakinleri olaya müdahale ederek hayvanları kurtarmaya çalışsa da iki büyükbaş hayvan kurtarılamayarak telef oldu.  

KEPÇEYLE TOPRAĞA GÖMÜLDÜ

Bir anda hayvanlarının cansız bedeni ile karşı karşıya kalan Mevlide Tezcan fenalaşarak yere yığıldı. Tezcan, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Telef olan hayvanlar ise olay yerine gelen kepçe ile mahalle dışına taşınarak toprağa gömüldü.

YETKİLİLER DUYARSIZ KALDI

Mahallede daha öncede benzer olayların yaşandığını belirterek duruma isyan eden Tezcan ailesi, yetkilileri duruma duyarsız kalmakla suçladı. Geçen yıl 5 küçükbaş hayvanın aynı bölgede aynı şekilde elektrik akımına kapıldığını belirten aile, olayda TREDAŞ yetkililerinin ihmali olduğunu iddia etti.

TREDAŞ ekiplerinin olay yerine 1 saat sonra ulaştığını kaydeden Tezcan ailesi, mahalleye verilen elektriği kendi imkanlarıyla kestiklerini belirtti.