S.S. Kapaklı Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Çiftçilerin Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir role sahip olduğunu dile getiren S.S. Kapaklı Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’İçinde bulunduğumuz cennet vatanın, taşı toprağı altındır. Bu yüzdendir ki toprakla uğraşan her bir çiftçimiz, bizim nazarımızda altın kadar değerlidir. Toprağı 365 gün ekip biçen, evladı gibi bakan, toprakla bir olmuş her bir rençberimize saygımız sonsuzdur, ilelebet de böyle kalacaktır. Tarlalarda alın teri döken, bir ulusun sofrasına girecek ürünleri el emeği göz nuru yetiştiren çiftçilerimizin,  14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım. 

Sözlerime, çiftçiye en büyük değeri veren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alıntı yaparak son vermek istiyorum;

“Arkadaşlar, dünyada zaferlerin iki vasıtası vardır. Biri kılıç, diğeri sapan. Hakiki zafer kılıçla değil, sapanla yapılandır. Milletleri vatanlarında yerleştirmenin, millete istikrar vermenin aracı sapandır, sapan, kılıç gibi değildir. O kullanıldıkça kuvvetlenir… Türk çiftçisi bir eliyle kılıcını kullanırken, diğer elindeki sapanı topraktan ayrılmadı. Eğer milletimizin çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bugün dünya yüzünde bulunmayacaktık.”