Kapaklı Gazetesi - Geçtiğimiz aylarda gazetemizde İsmetpaşa Mahallesi’ndeki bazı sitelerin fosil yakıt kullandığını belirterek hava kirliliğine yol açtığını belirtmiştik. Haberimizin ardından bölgede yaşayan bazı site sakinleri gazetemize ulaşarak doğal gaza geçmek istediklerini, fakat sitede yaşayan bazı vatandaşların buna karşı olması nedeniyle geçemediklerini belirtti.

“ZORUNLULUK NE ZAMAN GELECEK?”

Sitelerde oy çokluğu sağlandığını fakat azınlığın hala kömürlü yakıt kullanmak istediğini söyleyen apartman sakinleri, şu ifadeleri kullandı: “Biz geçtiğimiz yıl doğal gaza geçmeye çalıştık ama maalesef 100 haneli sitede 99 kişi evet derken 1 kişinin hayır demesi sonucu bu kış da kömür yakmak zorunda kaldık. Önümüzdeki kışa tekrar doğal gaza geçiş için imza toplanırken geçen seneki aynı kişi yine hayır oyu verdi maalesef... Yani biz önümüzdeki kış mevsiminde de o 1 hane nedeniyle bozulan kazan tamiratlarına devam ederek, belki de yeni kazan almak zorunda kalarak çevre kirliliğine devam edeceğiz. Bu zorunluluk bölgemize ne zaman gelecek? Tek bir oy bile hayır gelirse doğal gaza geçemiyoruz.”

“HAVAMIZI DAHA DA KİRLETECEĞİZ”

Bölgede hava kirliliğinin günden güne arttığını söyleyen vatandaşlar, “Bizler zaten sanayiden dolayı kirli havamızı daha da kirletmeye devam edeceğiz. Yetkililer belki kamuoyu oluşturulması için bizlere yardımcı olabilir. Bu sitelerde oturan çoğunluk çevre kirliliğinden rahatsız ve doğal gaza geçiş için çabalarımız yetersiz kalıyor.” dedi.