Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından ilkokul öğrencilerine ‘deprem anında yapılması gereken’ hakkında eğitim verildi.

Gezici deprem simülasyon tırı, Kapaklı Cumhuriyet İlkokulundaki öğrencilerle buluştu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından deprem simülasyonlarının gerçekleştirildiği tırda, 700 öğrenciye deprem anında ne yapacakları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

DEPREM ÖNCESİ, ANI VE SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLER

Eğitim verilmesi için oluşturulan simülasyon tırında verilen eğitimler 3 ana başlıktan oluşuyor. Verilen eğitim deprem öncesi, deprem anı ve sonrasından oluşuyor. Bu eğitimlerle ‘depremdeki kayıpları önlemek için yapılması gerekenler’ konusunda eğitim veriliyor. Ağırlıklı olarak öğrencilere, hayat üçgeni olarak bilinen çök, kapan, tutun pozisyonu öğretiliyor. Bu sayede olası hayat kayıplarının önlenebileceği ve çocuklara deprem anında panik yapılmaması gerektiği simülasyon şeklinde anlatılıyor. Öncelikle çocuklara ilk yardım çantasının içerisinde bulunması gerekenler anlatılıyor. Bir ev şeklinde dekore edilen simülasyon tırındaki eşyaların sabitlenmesi gerektiği görsel şekilde anlatılıyor. Ardından simülasyon başlıyor ve tır hareket ediyor. Bu hareket esnasında öncelikle çocuklara sabitlenen eşyaların düşmeyeceği gösteriliyor. Bunun ardından anlatan görevli ile beraber çocuklar çök, kapan, tutun pozisyonunu uyguluyorlar ve ardından verilen eğitimleri pekiştirmek adına öğrencilere broşürler dağıtılıyor.

'' DEPREMLE YAŞAMALIYIZ''

Gerçekleştirilen eğitimlere Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da katılım gösterdi. Ziyaretinde çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Mandalı, '' Bu güzel projede öncelikle emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz bir deprem bölgesi daha şimdiden çocuklarımız ve bizler deprem anında neler yapmalıyız bu konuda bilinçlenerek yaşayabileceğimiz hayati riskleri en aza indirebiliriz. Depremle yaşamalıyız ve her zaman buna hazır olmalıyız. Çocuklarımız burda hem depremi yaşıyor hem de deprem sonrasında neler yapacakları konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından bilgilendiriliyorlar. Eğitimlerden memnunuz. İlçemiz genelinde tüm okullarımızda bu faaliyetin devam etmesini sağlayacağız.'' dedi.