Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyetimizin ilanının 98’inci yıl dönümü münasebetiyle Kapaklı’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Kapaklı Şehir Stadı’nda saat 10.00’da başlayan etkinlikler, 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Kutlamalara Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Üsteğmen Tolga Özçoban, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Sivil toplum Kuruluşu temsilcileri ve gazilerimiz katılım sağladı.

“CUMHURİYETİN İLANI BİR BÜYÜK BAŞLANGIÇ OLMUŞTUR”

Kutlama programının açılış konuşmasını Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır gerçekleştirdi. Kaymakam Bayram Sağır, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının, Anadolu’yu işgal ve istiladan kurtarırken, milletle sarsılmaz bağını oluşturan Meclis; bu defa kurulan yeni devletin yönetim şeklini belirlemiş; milli iradenin tartışılmaz üstünlüğünü ve kudretini ilan ederek yeni bir yol açmıştır. "Ya İstiklal Ya Ölüm” kararlılığıyla devam eden mücadelenin, tam bağımsızlık ve milli egemenlik yürüyüşünde Cumhuriyet’in ilanı, bir dönüm noktası, bir büyük başlangıç ve yol haritası olmuştur. Milli iradenin tartışılmaz üstünlüğü ile milletin her ferdinin katılımıyla, her gün daha büyük hedeflere ve dünyanın gıptayla baktığı bir yükselişe koşan Cumhuriyet bugün tam 98 yaşındadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu büyük mirası, milletin, millet iradesinin ve onların bizlere bahşettiği kararlılığın üzerinde istikbale doğru büyük ve emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Bu vesileyle milletçe paylaştığımız bu coşkulu ve heyecanlı günde devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal ve hürriyet kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yılını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

ŞİİRLER OKUNDU

Kaymakam Bayram Sağır’ın konuşmasının ardından Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yaşar Burak Özmen “Cumhuriyet”, Burak Coşkun “Akdeniz’e Doğru” adlı şiirleri okudu. Törende ayrıca öğrenciler tarafından halk oyunları sergilendi. 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Kutlamaların devamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Resim alanında üçüncü olan Sanayiciler İlkokulu öğrencisi İclal Sağ, şiir alanında üçüncü olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Bennu Can, kompozisyon alanında üçüncü olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğbanur Aydın’a ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz takdim etti.

Resim alanında ikinci olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Defne Öztalaş, şiir alanında ikinci olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi İkra Su Çatna, kompozisyon alanında ikinci olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Senanur Gençsoy’a ödüllerini Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin takdim etti. Resim alanında birinci olan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu öğrencisi Çağdaş Erdem Bal, şiir alanında birinci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Saidenur Güner, kompozisyon alanında birinci olan Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Kelebek’e ödüllerini ise Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır takdim etti.

BAYRAK FİNAL GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Ödül töreninin ardından Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve bayrak final gösterisi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni sona erdi.