Kapaklı Gazetesi - Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ ile ilgili kararına tepkiler çığ gibi büyüyor. Kapaklı’da da ‘Öğrenci Andı’nın yeniden okutulmasını isteyen CHP Kapaklı Gençlik Kolları İlçe Başkanı Emir Tarcan, Kapaklı Belediyesine Öğrenci Andı’nın hoparlörlerden yayınlanması ile ilgili dilekçe verdi.

AK PARTİLİ ALİ ARAS’A TEPKİ GÖSTERDİLER

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ali Aras’ı açıklamalarından ötürü özür dilemeye davet eden CHP Kapaklı Gençlik Kolları İlçe Başkanı Emir Tarcan, şu sözlere yer verdi: “Andımızın kaldırılması biz vatandaşları derinden üzmüştür. Andımızın kaldırılmasına ülkemizdeki birçok vatandaş gibi rahatsızlık duyduğumuzu belirtirken; AK Parti meclis üyesinin basına çıkan hadsiz açıklamasına karşı belediye tarafından özrünü bekliyoruz.” dedi.

ANDIMIZ VE İSTİKLAL MARŞIMIZIN YAYINLANMASINI TALEP ETTİ

17 Mart Çarşamba günü Kapaklı Belediyesi hoparlörlerinden Öğrenci Andı ve İstiklal Marşının yayınlanmasını talep eden Tarcan, “Bu duruma karşı tepki olarak belediye başkanlığına bağlı tüm mahallelerde duyulacak şekilde 17 Mart 2021 günü 18.00’da belediye hoparlörlerimizden Andımız, arkasından İstiklal Marşı duyurulmasını talep ediyorum. Bu talebim ‘Ne Mutlu Türk’üm diyene’ cümlesinden rahatsız olmayan Cumhuriyetin kazanımlarının yok edilmesini istemeyen tüm Kapaklı’lı hemşehrilerimiz adınadır.” ifadelerini kullandı.