Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, protokol mensupları ve öğrenciler çöp toplayarak çevre kirliliğine dikkat çekti.

Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Dünya Çevre Günü kapsamında bir etkinlik düzenledi. “Atmazsan Batmaz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler çöp toplayarak çevre kirliliğine dikkat çekti.

TOPLANAN ÇÖPLER SERGİLENDİ

Veli Çeken Parkı’nda başlayan etkinliğe katılım yoğun oldu. Etkinlik öncesi gönüllü vatandaşlara “Atmazsan Batmaz” baskılı tişört, şapkalar ile çöp poşetleri ve eldiven dağıtımı yapıldı. Protokol üyeleri ve öğrenciler Veli Çeken Parkından bando eşliğinde mahalle aralarındaki çöpleri toplayarak eski belediye meydanında bulunan alana getirdi. Toplanan çöpler poşetlenerek kısa süreliğine sergilendikten sonra belediye ait çöp kamyonuna yüklendi.

 

ÖĞRENCİLERİN DEFİLESİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Ardından Kapaklı Mehmet Elfide Erdegül İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından etkinlik kapsamında bir koreografi gösterisi gerçekleştirildi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri de etkinlik dolayısıyla hazırladıkları ‘’Geri Dönüşüm Defilesi’’ni gerçekleştirdi. Defilede onlarca öğrenci geri dönüşümden kazandıkları kıyafetlerle podyumda boy gösterirken, veliler bu anı cep telefonu kameraları ile ölümsüzleştirdi.

“TEMİZ BİR KAPAKLI İSTİYORUZ”

Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Bugün burada Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediye Başkanlığı ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz 'Atmazsan Batmaz' etkinliği için buradayız. Atmazsan Batmaz sloganı ile yola çıktığımız bu temizlik kampanyası ile daha temiz bir Kapaklı hedefliyoruz. Bizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 50 kurum, bin 200 öğretmen ve 24 bine yaklaşan öğrencimiz ile kampanyaya destek veriyoruz. Okullarımızda öğrencilerimize temiz çevre temiz toplum bilincini aşılamak için kampanya çerçevesinde resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleyeceğiz. Ayrıca kısa film yarışmaları ve farklı etkinlikler planlıyoruz. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 

‘’BU KONUDA SİZLERE DE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR’’

Danışmaz’ın ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de bir konuşma gerçekleştirdi. Kapaklı Belediyesi’nin çevre temizliği ile ilgili gerçekleştirdiği faaliyetlerden bahseden Başkan Çetin,  ‘’2018 Yılında Kapaklı Belediyesi olarak 55 Bin ton çöp topladık, 572 ton Ambalaj atığını da geri dönüşüme kazandırdık.  Bu çöplerimizi toplarken bütçemizden yaklaşık 22 milyon TL bir harcama gerçekleştirdik.  Sağladığımız geri dönüşüm yatırımları ile bunun ancak 3 milyon TL’sini bütçemize geri kazandırdık.  Bu aradaki farkı kapatmak için biz Çevre temizliğini ve Sıfır atık projelerini çok önemsiyor ve bu konuda projeler üretmeye ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için gayretle çalışıyoruz. Fakat bu konuda sizlere de çok iş düşüyor. Ülkemizde Cumhurbaşkanlığımız himayesinde başlatılan " Sıfır Atık Projesi"ne hep birlikte sahip çıkmak hepimizin görevi olduğunu düşünüyoruz. Bizler yerel yönetimler olarak,  sizlerle bireysel olarak da çalışmalar yürütmelisiniz. Çöplerimizi ayrıştırarak bir yandan geri dönüşüme katkı sağlamalı, diğer yandan doğamızı koruyup kollamalıyız. Tüm kurum ve kuruluşlar üzerine düşeni yaparsa, vatandaşlarımız da daha duyarlı olursa birlikte daha temiz ve yaşanabilir bir çevreyi de Kapaklımızda inşa etmiş olacağız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’TEMİZ BİR KAPAKLI BIRAKMAK OLDUKÇA ÖNEMLİ’’

Çevre temizliğinin önemine bir kez daha dikkat çeken Mustafa Çetin, ‘’Unutulmamalıdır ki Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insanımıza çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Biz Kapaklı Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden beri çevremizi temiz tutma ve çevrenin kirlenmesini önleme noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayreti ve çabası içerindeyiz. Kentimiz genelinde başlattığımız temizlik seferberliği ile 6 ay içinde ilçemizde önemli çalışmalar yaptık. Fakat sadece bizlerin değil tüm Kapaklı halkımızın evlerinde gösterdiği hassasiyeti ve titizliği, yaşadığı çevreye göstermeleri de, yarınlara daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir Kapaklı bırakmak açısından oldukça önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle Çevrenin korunması ve geliştirilmesine yönelik atılacak her adım, insanlığın geleceği için büyük önem taşımaktadır diyor daha temiz, daha yaşanılabilir bir Kapaklı için " Atmazsan Batmaz " diyor , hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.