Gazetemizin 13 Mayıs 2020 Çarşamba günü yayımladığı ‘’ 7 yaşındaki çocuk asansör boşluğuna düştü’’ isimli haber yazısına cevap ve düzeltme olarak bu metin yayımlanmaktadır.

Bahsi geçen haberde Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir asayiş olayı kaleme alınmış, fakat muhabirimize yapılan yanlış bilgilendirmeler sonucu haber içeriğinde halk tam anlamıyla doğru bilgilendirilememiştir. Haberde geçen ''Edinilen bilgilere göre, 7 yaşındaki Y.E., alt kata inmek için asansör kapısını açtı. Kabinin boş olduğunu fark edemeyen çocuk, asansör boşluğuna düşerek yaralandı.'' ifadeleri gerçeğe yansıtmamaktadır. Bu sebeple ‘’Cumhuriyet Mahallesi Doğuş Sokak’ta’’ diye adresi belirtilen apartmana hizmet veren asansör firmasının hak ve özgürlükleri ihlal edilerek, kurumsal kimliğini zedeleyici bir durum meydana gelmiştir.

Yapılan araştırmalar neticesinde gerçekleşen asayiş olayında söz konusu asansör firmasının herhangi bir ihlali bulunmadığı, yaralanan Y.E.’nin ise yine aynı apartmanda bulunan havalandırma boşluğuna düşerek yaralandığı tespit edilmiştir.

Bilindiği üzere gazeteciler olay yerine en erken giden, bilgilere en erken ulaşan ve halka bunu en erken duyuran kişiler olmakla hükümlüdür. Her ne kadar zaman zaman böyle talihsizlikler yaşansa da bunun kabul edilir bir şey olmadığının farkında olarak, bahsi geçen firmadan ve siz değerli halkımızdan özür diliyoruz.

Saygılarımızla.