Kapaklı Gazetesi - Kıbrıs’daki soydaşlarımızın, Rum zulmünden kurtuluşunun 46. Yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şube Başkanı İbrahim Çetintaş, şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize rahmet diledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’taki Türk ve Müslüman katliamını engellemek amacıyla düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı hakkında konuşan Çetintaş, ‘’20 Temmuz 1974 Kıbrıs Harekatı başlamadan önce, Kıbrıs’ta yaşayan Türk ve Müslüman kardeşlerimiz zulüm görüyordu. Bu zulümden dolayı devletimiz ani bir kararla 20 Temmuz sabahı Kıbrıs Harekatı’nı başlattı. Kıbrıs Harekatı’nın başlama sebebi oradaki Türk ve Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm ve katliamlardır. Orada yaşayan kardeşlerimize hürriyetlerini, vatanlarını geri kazandırmak için Türk askeri orada mücadeleye girdi. Bu mücadele sonucu orada yaşayan kardeşlerimiz hem bayrağına, hem vatanına, hem de ezanına kavuştu.’’ dedi.

‘’498 ŞEHİDİMİZ, KARDEŞLERİMİZ CANINDAN OLMASIN DİYE CAN VERDİ’’

Çetintaş, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Harekat esnasında 498 şehit verdik. Bu şehitlerimiz, Kıbrıs’ta yaşayan ve katliama uğrayan kardeşlerimiz canından olmasın diye canını verdi. Şehitlerimizin olduğu yere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kuruldu. Kıbrıs’ta yaşayan halkımızın refah ve hürriyetini sağlamak için Türk askerimiz Kıbrıs adasını hala korumaktadır. Oraya gelecek her kötülük, Türkiye Cumhuriyeti tarafından bertaraf edilecektir.’’

‘’ŞEHİT OLMAYI GÖZE ALARAK GAZİLİK ÜNVANINI KAZANDIK’’

Kıbrıs Barış Harekatı’nda hayatını kaybeden şehitlerimize ve sonrasında vefat eden gazilerimize rahmet dileyen Çetintaş, ‘’Biz oraya şehit olmak için yola çıktık. Şehit olmayı göze alamayan kişi gazi olamaz. Şehit olmayı göze alarak gazilik ünvanını kazandık. Kıbrıs’ta can veren şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyorum; hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve sıhhatli ömürler diliyorum.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.