Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Pazarcılar ve Küçük Esnaflar Yardımlaşma Derneği, 24 Ekim Pazar günü olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede tek liste ile seçime giren Çetin Tutar, yeniden dernek başkanı seçildi.

Dernek lokalinde gerçekleştirilen kongreye Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı ve dernek üyeleri katılım sağladı.

PAZARCILAR ‘ÇETİN TUTAR’ DEDİ

İlk olarak divan kurulunun belirlendiği kongre, 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından yönetim kurulu ve denetim kurulunun faaliyet raporları okunarak oylandı. Daha sonra yönetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Seçimlere tek liste ile aday olan mevcut dernek başkanı Çetin Tutar, üyelerin oy birliği ile dernek başkanı seçilerek güven tazeledi.

Tutar yönetiminde şu isimler yer aldı: Halil Elgün, Selçuk Demirkıran, Ekrem Karadeniz, Ethem Tekin, Satılmış Salcıoğlu, Esat İnal.

“HAKSIZLIĞA MARUZ KALDIĞIMIZ AŞİKAR”

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tutar ve yönetimini tebrik etti. Kapalı Pazar Yeri projesi ile ilgili pazarcıları bilgilendiren Başkan Çetin, şunları söyledi: “Üzerinde durmam gereken 2 konu var. Birincisi Katı Atık Bedeli ile ilgili bir sıkıntımız var. Bu Kapaklı’ya has bir konu. Başkanımız bize hem belgeleri, hem de makbuzlarla ilgili konuyu takdim etti. Bu konuda haksızlığa maruz kaldığımız aşikar. Büyükşehir Belediyesi ile bir iyileştirmeye gitmeyi düşünüyoruz. Bu mağduriyetin giderilmesini talep ettik, gelecek yıl düzeltileceği söylendi. Gerekirse hukuksal bir süreci de takip edeceğiz.

“PERŞEMBE PAZARINI BURAYA ALACAĞIZ”

İkinci konu Kapalı Pazar Yeri ile ilgili bir sıkıntımız var. 2022’ye girerken hala kapalı Pazar yerimiz yok. Esnaftan da, halktan da talep geliyor. Göreve geldiğimizden beri bu konuda birçok girişimimiz oldu. Eski Karagözgölü Deresi’nin olduğu yerde 10 bin metrekarelik bir kapalı pazar yerinin hayata geçirilmesi için girişimlerimiz var. Buranın geçmişi biraz uzun, mahkemelik olan bir alanmış ve yerin mülkiyeti ile ilgili kısmı halledemedik. 110 dönümlük bir alan içerisinde millet bahçesi, millet bahçesinin içerisinde 9 bin 800 metrekarelik bir alanı kapatıp pazar yeri yapmak istiyoruz. Orada da şöyle bir mevzuata takılıyoruz; Kapalı Pazar Yeri yapabilmek için yerin ticari alan olması gerekiyor. Buraya Kapalı Pazar Yeri adı veremiyoruz, mülkiyetini üzerimize geçiremiyoruz. Biz burasına yarı kapalı, gençlerimizin spor yapabileceği, içerisinde kafeteryaların olduğu bir tesis yapacağız ve bu tesiste de pazar yeri olacak. Perşembe pazarını buraya alacağız, talep edilirse 2 güne çıkabilir.

“40 MİLYON GİBİ BİR MAALİYET ÇIKIYOR”

İşin formülünü böyle ürettik ama 130 milyon gibi bir paraya ihtiyacımız var. Bugünkü imkanlarla, bütçelerle belediyemizin bunu karşılaması mümkün değil. İller Bankası ve TOKİ ile girişimlerimiz sonucu bu pazar yerinin inşaatını belediye olarak biz yapacağız. 40 milyon gibi bir maliyet çıkıyor. Başkanımızla da oturup konuştuk ve burada yer tapulu yer tahsisi yapma kararı aldık. Burası gerçek anlamda sizin taksi plakası gibi bir yeriniz olacak. Sizlerle beraber proje çıktığında tekrar toparlanırız ve görüşürüz. 2022’de bununla meşgul olacağız.”

“KAPALI PAZAR YERİ’NDE KAPAKLI ESNAFINA YER VERİLSİN”

Başkan Çetin’e bilgilendirmesinden ötürü teşekkür eden Kapaklı Pazarcılar ve Küçük Esnaflar Yardımlaşma Derneği Başkanı Çetin Tutar, “Başkanımızı Pazartesi günü ziyaret ettim. Kendisi ile görüşmemizde bu konu gündeme geldi. Kendisi bu konuyla alakalı olacağını ve esnafların mağdur edilmeyeceğinin sözünü aldık. Yalnız kendisinden bir ricam daha olacak. Kapalı Pazar Yeri yapıldığı zaman tamamen Kapaklı pazarcı esnafımıza yer verilmesini istiyorum. Eğer bizim esnafımız talebe cevap veremezse diğer seçenekleri değerlendiririz. Benim esnafım haftanın 4 günü kar, yağmur, çamur demeden her türlü pazara gelmiştir, tezgahını açmıştır. Yarın öbürgün çok modern bir Pazar yeri olduğu zaman, dışarıdan çok talep gelecek. O gün belediye başkanımız bugün söylediğimizi hatırlarsa seviniriz. Ben tekrar genel kurula katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” dedi.

Dilek ve temennilerin ardından kongre noktalandı. Kongre sonrası katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.