Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, bölgedeki basın mensupları ile bir araya geldi. Kamuoyunun merak ettiği soruları cevaplayan Başkan Çetin, Kapaklı’nın trafik sorununa ilişkin sorulara; ‘’ Kapaklı'ya çift taraflı iki tane çevre yolu lazım. Bununla ilgili Vali beyle görüştüm sağ olsun bir şehir planlamacısını görevlendirdi. Ring halinde Çerkezköy’ü de içine alacak, Çorlu yolu ile Velimeşe'ye kadar iki otoban bağlantısı yapılacak. Ara bağlantılar olacak hem de trafik sorunumuzu çözecek.’’ Dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediye meclis üyeleri ile beraber Kazak Gölü Festivali için süren hazırlıkları yerinde inceledi. İncelemelerin ardından basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Çetin, gündeme dair soruları yanıtladı.

‘’17 DÖNÜM YERİMİZ VAR’’

İlk olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kapaklı’da yapılması planlanan Fuar Merkezi hakkında açıklama yapan Başkan Çetin, ‘’Karaağaç’a giderken DeFacto’yu geçince 17 dönüm bir yerimiz var. Ben şöyle düşünüyorum; bu bölgede bir ticaret fuar merkezi olsun istiyorum. Süleyman Kozuva'dan da rica ettim dedim yerimiz var size verelim burayı tahsis edelim inşaat süresince yapın ondan sonra da halkın kullanımına açalım dedim. Benden yazılı bir talep istediler onu yaptık. Gelecek yılki bütçeye koyacaklarını söylediler.’’ İfadelerini kullandı.

‘’RÜZGAR GÜLÜ 17 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDECEK’’

Karlı Mahallesi’nde yapılan Rüzgar Enerji Santrali hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Çetin, ‘’Rüzgar gülü devreye girdi. Girdi ama arkadaşlar maliyeti çok yüksek diye ben oraya müfettiş istedim. Artık onlar gelip bakacaklar ama ne çıkar bilmiyorum. Bazı arkadaşlar şunu söylüyor, müfettiş gelip bakacak tekliflere o günün şartlarında herkes bu fiyatı vermiş diyecek bir şey çıkmaz diyorlar. Şu anda çok bilinen bir şey bu 1 milyon dolar. O ihale yapıldığında dolar 3.8 civarındaydı belki de 3.5'ti. 8 buçuk milyon artı KDV'ye verilmiş. Bende tabi adama bir şey diyemiyorum da burada 3 buçuk milyon çekilmiş verilmiş şu anda 5 milyon borcum var. Velhasıl tüm bu maliyetleri üst üste koyduğumda bakıyorum rüzgar gülü kendini 17 yılda falan amorti edecek.’’ dedi.

‘’KAPAKLI’NIN İHTİYACI İKİ TANE ÇERVEYOLU’’

Yıldızkent’teki trafik sorununu hatırlatan gazetecilere Başkan Çetin’in cevabı ise şu şekilde oldu; ‘’Onunla ilgili Süleyman Soylu bakanımıza rica ettim telefon etti görüştük bir kaç adım attık.  Dediler ki buranın trafiğinin yoğunluğunu kamera ile çeker misiniz dediler. Arkadaşlar servis saatlerinde drone ile sabah saatleri çekim yapmışlar. Sabah tek yön trafiği görünüyor ama akşam öyle olmuyor geliş gidiş 6 gibi daha yoğun oluyor. İki gün sonra karayollarından gelerek ne kadar araç geçiyor oradan diye sayım yaptılar. Proje hazır, 100 milyon hesaplamışlar maliyeti kaynak aktarımı ile ilgili sıkıntı var dediler. Ben "en azından ihale süreci başlasın yılbaşında kaynağı aktarıp başlatırız" dedim tamam dediler. Bir yol alırız oradan o çabuk bitiyor ihale yapıldıktan sonra 4-5 ayda biter. Aslında bakarsınız o pansuman gerçek ihtiyaç değil gerçek ihtiyaç Kapaklı'ya çift taraflı iki tane çevre yolu lazım. Bununla ilgili Vali beyle görüştüm sağ olsun bir şehir planlamacısını görevlendirdi. Bizim imar işlerimizdeki bir çalışanımızın yanına verdik beraber çevre yolu planlaması yapıyorlar. Ring halinde Çerkezköy’ü de içine alacak Çorlu yolu ile Velimeşe'ye kadar iki otoban bağlantısı yapılacak. Ara bağlantılar olacak hem de trafik sorunumuzu çözecek tabi bunlar üç beş yılda yapılacak şeyler değil ama en azından planlansın.’’

''BÜYÜK BİR BELEDİYE BİNASI LAZIM''

Kapaklı Belediye binasını da yenilemeyi düşündüğünü söyleyen Çetin, ‘’Şöyle şimdi bugün 125 bin nüfusuz. Beş yıl sonra 200 bin oluruz. Hele ikitelli OSB gelirse 300 binleri çok rahat görürüz. İkitelli OSB ne zaman gelir bilmiyorum ama nihayetinde gelecek. 10 yıl sonra bana göre Kapaklı nüfusu 500 bin olacak. Şimdi bizim buna hazırlık yapmamız lazım. Mekan olarak hiç uygun değiliz. Geniş otoparkı ve tören meydanı olan büyük bir belediye binası hayal ediyorum. Yerini de top sahasının orası olarak görüyorum ama önce stadyum yapmamız lazım. Stadyum yapmak için de yerimiz yok onunla ilgili çabalarım var. Burada orman vasfını yitirmiş bir alanımız var 300 hektarlık bir alan burayı Orman Bakanlığından talep ettik projesini de hazırladık Orman Bakanlığı bize tahsis ettiği zaman ilgileneceğiz. Spor Bakanlığı bütün illere stadyum yaptı ama Tekirdağ'ya hiçbir şey yapmadı en azından stadyumu burayı yapsınlar. ‘’ şeklinde konuştu.