31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Kapaklı Belediye Başkanı olarak seçilen Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Mustafa Çetin, mazbatasını almak için yaklaşık 300 partiliyle birlikte Çerkezköy Adliyesi'ne gitti. Çetin'in mazbata törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül'ün yanı sıra, İl ve İlçe teşkilatları da katılım gösterdi.

MAZBATALARINI ALDILAR

Mazbatasını Kapaklı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Nurettin Buran'dan alan Çetin, ardından Milletvekilleri, Cumhur İttifakı'nın Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve teşkilat yönetimi ile birlikte adliye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİYASİ HAYATINDAN BAHSETTİ

Çetin'in mazbatasını almasının ardından Kapaklı Atatürk Anıtı önünde devir teslim töreni gerçekleştirdi. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı, köy iken bakanlar kurulu kararıyla 1 Ocak 1986 tarihinden itibaren belediye oldu. O zaman nüfusumuz 2 bin 100 idi. Seçim yapılması gerekiyordu. O dönemde revaçta olan SHP ve ANAP idi. Ben de o zaman 26 yaşında siyasete atılmıştım. 26 yaşında siyasete başlayınca “Trakya’da kopile bak, 26 yaşında bundan siyasetçi olur mu” dediler. 1986 Haziran ayındaki seçimde belediye meclis üyesi olarak görev aldık. Kurucu belediye başkanımız Recep Güven, Allah rahmet eylesin, çok büyük emekleri oldu. Memur ve çalışacak personel eksiklikleri vardı. Recep Güven başkanımla Ankara’ya gidip geliyorduk. Ona hiç şoför tutma, ben sana şoförlük yapayım dedim.  O yıllarda bir tek TRT vardı ve televizyondan siyasilerin ayrıştıcı konuşmalarını seyrediyorduk. Fakat Ankara’da meclis lokantasında rahmetli Erdal İnönü, rahmetli Turgut Özal ve diğer bakanların hep beraber yemek yediklerini gördüm. Siyasetin kardeşlik ortamında olduğunu görmüş olduk. 26 yaşında başladığım siyasette hep birleştirici olmuşumdur. 1994’lere kadar belediye meclis üyesi olarak görev yaptım. 1999’da belediye başkan adayı oldum. Kazanamadık daha sonra 2004 yılında DSP’nin yüzde 1 oyu olmasına rağmen belediye başkanı olmuş olduk. O günden bugüne kadar da belediye başkanlığı görevini ifa etmeye çalışıyoruz.” dedi.

“YOLUN YOLUMUZ OLSUN”

Yerel seçimlerin bir demokrasi şöleni havasında geçtiğini vurgulayan Mandalı, “Değerli Mustafa kardeşime ve değerli yönetici arkadaşlarıma Kapaklı’da hassas bir konumda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Birlik beraberlik içerisinde Kapaklı’yı yönettiğimiz takdirde inanın aramıza hiçbir fitne grubunun girmesinin mümkün olmayacağını özellikle belirtmek istiyorum. Bireysel, şahsi menfaatleri bertaraf ederek toplum menfaatlerini ön plana çıkaran, bu mozaiği bir arada tutmuş oluruz. Değerli Mustafa kardeşime hayatında başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin. Bize bir görev düştüğünde bir telefon kadar kendisine yakınız. Tecrübelerimizden yararlanmak istiyorsa,  her zaman partisi ne olursa olsun, dün ve bugün olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde yönetmesini temenni ediyorum. Sayın vekillerimizden çok büyük destek bekliyoruz. Başta meclis başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamız ve bakanlarımızdan destek bekliyoruz. Biz de elimizden geldiği kadar büyükşehirden buraya hizmetleri kaydırmaya çalışacağız. Yolun yolumuz olsun, Allah yolunu açık etsin. Allah hayırlısıyla yönetmeyi nasip etsin.” diyerek konuşmasını tamamladı.

BELEDİYENİN ANAHTARINI TESLİM ETTİ

Mandalı konuşmasının ardından temsili olarak hazırlanan Kapaklı Belediyesi’nin anahtarını Mustafa Çetin’e teslim etti. Belediye’nin anahtarının takdiminin ardından Mandalı ve Çetin, ellerini havaya kaldırarak kardeşlik mesajı verdi.

“ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN''

Belediyenin anahtarını İrfan Mandalı’dan devralan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “31 Mart yerel seçimlerinde demokrasinin gereğini tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de bir bayram havasında geçirdik. Birlik beraberlik içerisinde, kazasız belasız, huzur içerisinde bir seçim geçirdik. Bu sebeple başta aday arkadaşlarımıza, meclis üyesi aday adayı arkadaşlarımıza, parti mensuplarımıza ve tüm Kapaklı halkına teşekkürlerimi bir borç birliyorum. Allah hepinizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

“KAPAKLI’YI ŞAHA KALDIRMAK İSTİYORUM”

Kapaklı'nın geleceği için çalışacağını kaydeden Çetin, “Enver Özel başkanımızın yanında meclis üyesi olarak görev yaptım. Ne mutlu ki bu heykeli o zaman biz koymuştuk. Siyasetin içinde yoğrula yoğrula, halkla hemhal olarak bu günlere geldik. Siyasette ana hedef hizmettir. Bu hizmeti yaparken siyasi düşünceye bakılmaksızın, memleket ayrımı yapılmaksızın siyaset yapılması gerektiğini bilen birisi olarak Kapaklı’da yaşayan 81 ilden vatandaşımızla birlikte güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Mutlu ve gelişen bir Kapaklı’yı ortaya çıkarmak için yollara reva olduk. Aldığımız bu görevi sizlere mahcup olmadan, bize gösterdiğiniz sevgi ve saygıyla hizmet etmek istiyorum. Herkesi kucaklayarak, meclis üyelerimizle, muhtarlarımız ve STK temsilcileriyle, hizmet etmek isteyen herkesle Kapaklı’yı şaha kaldırmak istiyorum. Bu bağlamda hükümetimizin gücünü Kapaklı’ya getirmek istiyoruz.” dedi.

“TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAYI BORÇ BİLİRİM”

Eski belediye başkanlarının tecrübelerinden yararlanacağını ifade eden Çetin, Kapaklı belediye başkanlığı makamının herkese açık olacağını, İrfan Mandalı’nın da istediği zaman gelip kendisini ziyaret edebileceğini, tecrübelerinden faydalanmayı borç bildiğini belirtti. Çetin, “Bu koltuklar zor koltuklardır. Dolayısıyla hep söyledim. Başkanım yoruldun, bir beş yıl tatil yap dedim. İnşallah ailesiyle beraber sağlıklı bir ömür diliyorum. Belediye personelimizin tamamıyla birlik beraberlik, sevgi içerisinde halkımıza hizmet etmek için gayret edeceğiz. Hiç kimseyi ayırmaksızın, belediyede İrfan Mandalı başkanımızın kızı varsa, akrabası varsa ve hizmet ediyorsa, halkın derdiyle dertleniyorsa benim başımın tacıdır. Ancak altını çizerek söylüyorum öz kardeşim olsun yan gelip yatıyorsa onunla yol yürümem.” şeklinde konuştu.

“ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN, GAZAMIZ MÜBAREK OLSUN”

Vatandaşlardan gördüğü bu saygıyı yitirmemek istediğini dile getiren Çetin, “Bugün gösterdiğiniz sevgi ve saygıyı kaybetmemek için azami çaba göstereceğim. 5 yıl sonra Allah nasip ederse devam edebilirsek ya da başka birine görevi devrederken o saygıdan zerre geri gidilmemesine hassasiyet göstereceğim. Benim için en kutsal değer bu. Halkın sevgisini kaybetmemek en önemlisi. Buna hassasiyet göstereceğim. Bunun sözünü veriyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, gazamız mübarek olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı.

KURBAN KESTİRDİ

Çetin, konuşmalarının ardından Mandalı'yı teşekkür plaketi ve çiçek takdim ederek yolcu etti. Sonrasında vekiller ve partililer eşliğinde belediye önünde kurban kestiren Çetin, dualarla makam koltuğuna oturdu. 

Belediyemizde devir teslim töreni gerçekleşti