Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Yıldızkent Kavşağı’ndaki dal-çık projesi hakkında konuşan Başkan Çetin, ‘’ Tahmini olarak 100 milyon gibi bir bütçe belirlenmiş. Bahçelievler Projesi’nin de projeye dahil edilmesine çalışıyoruz. Bu konuda Karayolları plana almış, sadece ödenek ile ilgili bir sıkıntı var.’’ dedi.

Toplantı saat 14.00’da Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Serkan Genç, Adem Sekmen ve Muzaffer Yıldıran mazeret belirterek toplantıya katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından 1 dakikalık Saygı Duruşu ile başlayan toplantıda, 3 ek gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile gündem listesine eklendi. CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri tarafından sunulan 1 önerge de Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından sözlü cevaplandı.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Gündemin ilk iki maddesinde 2020 Mali Yılı Performans Programı ve 2020 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin görüşülmesi konulu yazı meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. İlgili maddeler oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 3. Gündem maddesinde ise 2020 Mali Yılı Gelir Tarifesi’nin görüşülmesi konulu yazı meclis üyelerinin oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi. 

HİSSE SATIŞI ONAYLANDI

4. gündem maddesinde Pınarça Mahallesi 250 ada 6 parselde bulunan 1,73 metrekarelik belediye hissesinin ve yine Pınarça Mahallesi 250 ada 7 nolu parselde bulunan 1,74 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı oylandı. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan madde meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı. Bir sonraki gündem maddesinde yer alan Saray 41. Tugay Komutanlığı’na karşılıksız olarak 23 adet bank verilmesi konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

YANIKAĞIL’DAN ANLAMLI ÖNERGE

6. gündem maddesinde Yanıkağıl Mahallesi’ndeki yeni parka 29 Ağustos 2019’da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki Cenk Ünal’ın isminin verilmesi konusu görüşüldü. Anlamlı önergenin İmar Komisyonu’nda görüşülmesine oy birliği ile karar verildi. Diğer bir gündem maddesinde ise Kapaklı’daki herhangi bir yola 57. Alay isminin verilmesi konusu görüşülerek, oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 8. Maddesinde ise ilçede spor müsabakalarında dereceye giren sporcuların ve hocalarının ödüllendirilmesi konulu yazı görüşüldü. Spor Müdürlüğü tarafından sunulan yazı, daha sonra görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 9. Maddede de Boş Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı. 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Gündeme sonradan dahil edilen 3 ek önerge meclisin 10, 11 ve 12. Gündemi olarak görüşüldü. 10. Gündem maddesinde belediyede 1 adet kadroda kıdem değişikliği konulu yazı oy birliği ile meclisin onayından geçti. 11. ve 12 Gündem maddesinde ise Kent A.Ş’de amaç maddelerinin belirlenmesi için yönetim kurulu toplantısı düzenlenmesi ve bu toplantıda Kapaklı Belediyesi adına Mustafa Çetin’in başkanlığa vekalet edecek bir kişiyi belirlemesi konusu meclis onayına sunuldu. İlgili gündem maddesi CHP’li meclis üyelerinin çekimser oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

‘’TRAFİK ÇERKEZKÖY’E KADAR DAYANIR’’

Meclis gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan gündem dışı söz aldı. TESKİ’nin Pınar Bulvarı’nda yürüttüğü çalışmalara dair konuşan Erkan, ‘’Kapaklı’nın kanayan bir yarası var, girişteki dal-çık projesi. Bugün TESKİ tarafından Pınar Bulvarı’nda yürütülen çalışmalar var. Yarın oradaki dal-çık projesi yapıma girdiği an, TESKİ’nin yaptığı birçok şey çöpe gidecek. Bunun için ivedi bir şekilde bu projenin başlaması gerek. Bildiğim kadarıyla bunların projeleri de hazır. Bu projeler 1-2 yıl içerisinde faaliyete geçmezse trafik Çerkezköy’e kadar dayanır. Başkanımız Mustafa Çetin seçim döneminde ‘Kurumların önünde yatarım’ ibaresini fazlaca kullandı. Kurumlarla görüşmenizi bir tavsiye kararı olarak gündem dışı iletmek istedim.’’ dedi.

‘’ÖDENEKLE İLGİLİ BİR SIKINTI VAR’’

Başkan Çetin de Erkan’ın önerisine teşekkür ederek şu sözleri kullandı; ‘’Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nü 3-4 defa ziyaret ettik. Bölge Müdürümüz yeniden değişti ve ilçe başkanımız ile yeniden bir ziyaret yapacağız. Bölge Müdürlüğü’nde 6-7 tane proje var, Kapaklı’nın Yıldızkent Kavşağı projesi ilk sırada. Tahmini olarak 100 milyon gibi bir bütçe belirlenmiş. Bahçelievler Projesi’nin de projeye dahil edilmesine çalışıyoruz. Bu konuda Karayolları plana almış, sadece ödenek ile ilgili bir sıkıntı var. Bu yıl gerçekleşemeyeceğini ifade ettiler. Biz de gelecek sene bunu faaliyete geçirmek için hem bakanlık nezdinde hem de değişik kanallarla deniyoruz. Ankara’ya her ziyaretimde bunu gündeme getiriyorum. İnşallah kısa sürede çözüm bulmaya çalışacağız.’’

Çetin ve Erkan’ın karşılıklı diyaloğunun ardından komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi için belediye meclisin 7 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’da yeniden toplanılması kararlaştırılarak toplantı noktalandı.