Kapaklı Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı öncesi Başkan Mustafa Çetin ve Meclis Üyeleri eşliğinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Meclis Toplantı Salonu'nda devam etti.

''HALKIMIZIN TALEPLERİNE CEVAP VERECEĞİZ''

Toplantı öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Yeni dönemimizin Meclis toplantısının tüm İlçemize, bölgemize, İlimize, Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimimizi demokratik şartlar altında gerçekleştirdik. Hoşgörü içinde güzel bir seçim oldu. Halkımızın teveccühüyle 31 adet meclisinden oluşan ekibimizi oluşturduk. Çok güzel bir 5 yıl geçirmek temennisiyle hepinizi selamlıyorum. Bundan sonra herkesin Belediye Başkanıyız. Tüm Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte halkımızın taleplerine cevap vereceğiz. Gitmemiz gereken hangi kapı varsa iş bölümü yapıp halkımızın beklediği hizmeti karşılamak için gayret içerisinde olacağız. Hepinize başarılar diliyorum. Umarım birlik ve beraberlik içerisinde hizmet dolu bir dönemi hayata geçiririz. Yeniden hayırlı olsun.” dedi.

16 VE 17’NCİ MADDELER İKİNCİ OTURUMA ERTELENDİ

Başkan Çetin’in açıklamalarının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. 16 ve 17. gündem maddelerinin görüşülmesi, oy birliğiyle bir sonraki oturuma ertelendi. Meclisin en genç iki Meclis Üyesi olan Eray Güner ve Halil Yıldırım Divan Katibi Üyeliği'ne getirildi.

TOPLANTILAR KAYDEDİLECEK

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda ilk olarak Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü kaydedilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

DİVAN KATİPLİĞİNE ERAY GÜNER VE SELVİ ACET SEÇİLDİ

Birinci gündem maddesinin ardından Divan Katibi Üyelerinin seçimine geçildi ve 2 yıllığına görev yapacak 2 asil ve 2 yedek üye kapalı oy usulü belirlendi. Divan Katibi Asil Üyeliklerine Eray Güner ve Selvi Acet, yedek üyeliklere ise Naciye Bozkurt ve Halil Yıldırım seçildi. 32 oyun kullandığı seçimde Eray Güner 20 oy, Selvi Acet 20 oy, Naciye Bozkurt 19 oy ve Halil Yıldırım 19 oy aldı.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ İBRAHİM AKTÜRK VE ALİ ARAS

Gündemin üçüncü ve dördüncü maddelerinde Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili seçimi gerçekleşti. Her bir üyenin 2 yıl görev yapacağı Meclis 1. Başkan Vekilliğine İbrahim Aktürk, Meclis 2. Başkan Vekilliğine ise Ali Aras seçildi. 32 oyun kullanıldığı seçimlerde İbrahim Aktürk 23, Ali Aras ise 22 oy aldı.

MUSTAFA SANDIKÇI, SERKAN GENÇ VE SELVİ ACET ENCÜMEN ÜYESİ OLDU

Beşinci gündem maddesinde Encümen Üyelerinin seçimine geçildi. 3 adet üyenin gizli oyla 1 yıl süreyle Encümen Üyeliği görevine getirilmesi için oylama yapıldı. 32 oyun kullanıldığı seçimde Mustafa Sandıkçı, Serkan Genç ve Selvi Acet Encümen Üyesi seçildi. Encümen Üyeliğine seçilen 3 Meclis Üyesi de 20’şer oy aldı.

İMAR KOMİSYONU BELİRLENDİ

Gündemin 6. maddesinde ise İmar Komisyonu Üyeleri belirlendi. 1 yıl görev yapmak üzere açık oylamayla yapılan seçimde Ak Parti grubundan Ali Aras, Naciye Bozkurt, Emrah Sevinç; Cumhuriyet Halk Partisi grubundan ise Kemal Kenar ve Muzaffer Yıldıran oy birliğiyle kabul edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BELİRLENDİ

Yedinci gündem maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerinin seçimine gidildi. 1 yıl görev yapmak üzere açık oylamayla gerçekleşen seçimde bu komisyona Ak Parti grubundan Özgür Cengiz, Feyzullah Yorulmaz, Halil Yıldırım; Cumhuriyet Halk Partisi grubundan ise Ender Dubaz ve Yalçın Hal oy birliğiyle seçildi.

TARİFE KOMİSYONU BELİRLENDİ

Sekizinci gündem maddesinde Tarife Komisyonu Üyeleri belirlenerek bu komisyona Ak Parti grubundan Ziya Arslan, Eray Güner, Mustafa Sandıkçı; Cumhuriyet Halk Partisi grubundan Tahsin Aras ve Levent Nur oy birliğiyle seçildi.

ÇİFTÇİ MALLARINI KORUMA MECLİSİNE ÜYE SEÇİLDİ

Kapaklı Belediye Meclisi 2019 yılı Nisan ayı olağan toplantısının dokuzuncu gündem maddesinde Çiftçi Mallarını Koruma Meclisine 5 asil 5 de yedek üye seçildi. Asil üyeliklere Ertürk Çamurlu, Nusret Saraç, Sermet Sarıca, Zafer Çelebi ve Yücel Başaran; yedek üyeliklere ise Kenan Çelik, Ahmet Çakır, Ekrem Çelebi, İsmet Terzi ve Selami Şirin seçildi.

MURAKABE HEYETİ KORUMA MECLİSİNE ÜYE SEÇİLDİ

Onuncu gündem maddesinde Murakabe Heyeti Koruma Meclisine 5 asil 5 de yedek üye seçilmesine geçildi. Gizli oylamayla yapılan seçimde asil üyeliklere İlhami Özkan, Burhan Küçükişcan, Yener Atalay, Nevzat Yenici ve Mehmet Fahri Yıldırım; yedek üyeliklere Taner Diril, Hüseyin Kara, Sadi Er, Cevat İbiş ve Erkan Kesik seçildi.

ŞAKİR DEMİREL SEÇİLDİ

11. gündem maddesinde ‘6183 Sayılı Kanunun 90. maddesi gereğince 1 adet Meclis Üyesinin aynın Kanunun 91. maddesi gereğince satışa çıkarılacak gayrimenkuller için seçilmesi’ konusu görüşüldü ve oy birliğiyle Şakir Demirel seçildi.

FEYZULLAH YORULMAZ VE ŞAKİR DEMİREL

Gündemin 12. maddesinde Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına 1 asil 1 de yedek Meclis Üyesi seçimine gidildi. Ak Parti grubundan Şakir Demirel (20 oyla) asil üye ve Feyzullah Yorulmaz (20 oyla) yedek üye olarak seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi grubunun adayı  Erol Özkan ise 12 oyda kaldı.

TRAKYAKENT’E 2 ASİL 1 YEDEK ÜYE

Doğu – Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent’e 2 asil 1 de yedek Meclis Üyesinin seçildiği 13. maddede oy birliğiyle Feyzullah Yorulmaz, Veysel Güven asil; Ali Aras ise yedek üye seçildi.

EGE VE MARMARA ÇEVRE BELEDİYELER BİRLİĞİNE 4 ASİL 2 YEDEK ÜYE

14. gündem maddesine geçildiğinde Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğine 4 asil 2 yedek Meclis Üyesi seçildi. Serkan Genç, Özgür Cengiz, Eray Güner, Emrah Sevinç asil; Metin Kanat ve İbrahim Aktürk yedek üye olarak oy birliğiyle belirlendi.

KAPAKLI OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİNE 5 ASİL 5 YEDEK ÜYE

Gündemin 15. maddesinde Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Teşkilinde görev alacak 5 asil 5 de yedek Meclis Üyesi seçildi. Asil üyeliklere Mustafa Çetin, Ruhi Özden, İbrahim Aktürk, Şakir Sezgin, Metin Kanat; yedek üyeliklere ise Halil Yıldırım, Ali Aras, Naciye Bozkurt, Özgür Cengiz ve Serkan Genç oy birliğiyle seçildi.

GÜVEN VE SEKMEN BAŞKAN YARDIMCISI

16. gündem maddesinde 5393 Sayılı Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan aylık ödenek belirlendi. Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan aylık ödeneğin, Belediye Başkanı ödeneğinin 3’te 2’si olması oy birliğiyle kabul edildi. Konu hakkında ekstra bir açıklamada bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Veysel Güven ve Adem Sekmen’in Belediye Başkan Yardımcısı olacağını ifade etti.

BAŞKAN ÇETİN’E YETKİ VERİLDİ

Gündemin son maddesinde ise 4688 Sayılı Kanunun 32. Maddesi gereği Sosyal Denge Sözleşmesi imzalamak üzere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

Kapaklı Belediye Meclisi 2019 yılı Nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumunun tamamlanmasının ardından ikinci oturumun 12 Nisan Cuma günü saat 16.00’da yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.