Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı’da bir dizi ziyarette bulundu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 23 Mart 2018 Cuma günü Kapaklı’ya gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Yüceer’in ziyaret duraklarından biri de Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu. Burada halkın ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yüceer, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in geçtiğimiz günlerde yaptığı Termik Santral açıklamalarına sert eleştirilerde bulundu. CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve yönetimi de ziyarette Yüceer’e eşlik etti. 

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in ziyaretinde, kendisini Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir ve Derneğin Güreş Ağası İlhan Turan karşıladı. Dernek yönetimi ve üyelerle bir araya gelen Yüceer, geçtiğimiz günlerde Kapaklı’dan Tokat’a giden yolcu otobüsünde yaşanan elim kazadan dolayı dernek yönetimine baş sağlığı dileklerini iletti. Kazada ölenlere rahmet, ailelerine sabır dileyen Yüceer, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirtti. 

‘’GERİ DÖNENLERİN BİR ÇOĞU FETÖCÜ’’

Ziyarette FETÖ ile mücadele konusuna da değinen Yüceer, iddialı açıklamalarda bulundu. Soruşturma geçirdiği halde görevinde bulunan yetkililerin bulunduğunu, fakat FETÖ ile mücadele kapsamında bu kişilere herhangi bir işlem yapılmadığına dikkat çeken Yüceer, ‘’Bir sürü insan yeni çıkan KHK ile görevden alındı. 3 günlük asker daha sağa sola dönmeyi bilmeden 15 Temmuz’da komutanları götürdüğü için içeride yatıyor. KHK ile görevden alınanlar için komisyon kurdular ve bazıları geri döndürülüyor. Geri dönenlerin bir çoğu FETÖ’cü. Fırsat bu fırsat nerede kendilerine muhalif varsa onları içeride tutuyorlar. FETÖ’cüler şuanda görevine iade ediliyor. Küçük yerde yaşıyoruz, burada birbirimizin ne yaptığını, nereye gittiğini, dünya görüşünü, siyasi tercihini, akşam ne yer, nerede gezmeyi sever hepsini biliyoruz. Burada kimse kimseyi kandıramaz. Ben herkesin ne olduğunu biliyorum. Hani FETÖ’cülerle mücadele edilecekti. Biz CHP olarak bunları ifade ediyoruz, tekrar tekrar dile getiriyoruz fakat kapıları kapalı şekilde kendileri mücadele etmeyi tercih ediyorlar.’’ dedi.

‘’MUSTAFA YEL UZAKTA YAŞAMASINA GÜVENİYOR’’

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in geçtiğimiz günlerde Kapaklı’daki bir dernekte yaptığı Termik Santral konuşmasına da cevap veren Yüceer, ‘’Mustafa Yel bizim olmadığımız parlementoda da bu şekilde konuşmuş. Termik Santralin hiçbir zararı yokmuş da sanki çevreyi kirleten belediyelermiş gibi gerçek ve akıl dışı söylemlerde bulunmuş. Biz Çerkezköy’de, Saray’da ve Kapaklı’da sanayinin ne durumda olduğunu, denetimlerinin yapılmadığını biliyoruz.  O kirli duman ve suyun nerelere sevk edildiğini biliyoruz. Zaten Çerkezköy ve Kapaklı’da yaşamak bir risk, işimiz var diye katlanıyoruz. Bildiğiniz üzere ben tıp doktoruyum ve Tekirdağ’da kanser vakaları arttı. Bunun üzerine bir de Termik Santral, hem de kömürlü Termik Santral kuralım diyorlar. Bu ‘Siz hepiniz ölün, buradan göçün’’ demek. Burada bir kere su kaynağı yok, Tekirdağ su fakiri bir il. Eskiden, 20 yıl önce Ambardere’den 20 metreden su çıkıyordu. Şimdi 400 metrede su yok. Bu santralin tonlarca su kullanması gerekiyor, diyorlar ki ‘Meriç’ten su taşıyacağız’. Allah aşkına bu mümkün mü? Diyorlar ki ‘Ergene’yi temizledik, balık tutacağız, yüzeceğiz.’ Fakat Ergene’nin bir damlasında bile temizlik alameti yok. Attığın taş ürküttüğün kurbaya değecek mi? Değmeyecek. Ürettiğin enerji tüm Türkiye’yi kalkındıracak mı? Kalkındırmayacak. İyi de neden bunu yapıyor, bunu açıklasın. Herhalde Mustafa Yel uzakta yaşamasına güveniyor, bizlerden kurtulmaya çalışıyor. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’CANIN MALİYETİ OLMAZ’’

Yel’in söylemlerinin dayanaksız ifadeler olduğunu belirten Yüceer, Termik Santralin zararlarına dikkat çekti. Basın mensuplarının ‘Ortak hareket etmeyi düşünür müsünüz?’ sorularını da cevaplayan Yüceer, ‘’Ben şunu hep söyledim; Eğer söz konusu Tekirdağ ise, söz konusu Türkiye ise bu bizim ortak paydamızdır. Kadına yönelik şiddet olsun, sağlık olsun, çocuklara istismar olsun, bu konular Türkiye’nin ortak problemleridir. Burada siyaset olmaz, burada o’cusu, bu’cusu olmaz. Tekirdağ konusunda da her zaman söyledim; vergilerimizi veriyoruz, elimizden geldiği kadar devlet desteğimizi yapıyoruz fakat yatırım konusunda Tekirdağ herhangi bir şey almıyor. Başka iller alıyor, biz alamıyoruz. Vergide hep ilk 10’da hatta 6’dayız, ama kamu yatırımı almakta sonlardayız. Bu adaletli değil ve bunun sebebi iktidar ve bizim bir ortak noktada buluşamamamız. Mustafa Yel neden ‘Termik Santral’ yapılacak diyor? Kazancımız neymiş? Bunları söylemiyor ve diyor ki ‘CHP’liler hep eleştiriyor’. İyi de bana o zaman gerekçe söyle, beni ikna et. Ben gezdim, hepimiz gezdik, uzmanlarından bunları dinledik. Baktık ki çok zararlı bir şey, bunun aksini söylemeden diyorsun ki yapılacak. Bu samimi bir söylem değil. Bir Tekirdağ Milletvekiline yakışır bir üslup da değil. Eğer bu Termik Santral Türkiye’nin Kapaklı’nın faydasınaysa biz de destekleriz. Ama ben, isterse Türkiye’yi uçursun bir vatandaşımın canına kast edecekse buna karşıyım. Çünkü canın maliyeti olmaz!’’ ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yüceer’in konuşmalarının ardından Kapaklı Tokatlılar Dernek Başkanı Yusuf Orçun Demir, Yüceer ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Yüceer ile çektirilen hatıra fotoğrafı sonrasında ziyaret noktalandı.