Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’nın ana yolu olan Pınar Bulvarı’ndaki altyapı çalışmaları nedeniyle ara sokaklarda trafik felç oldu. Kendilerine alternatif bir yol gösterilmediğinden yakınan sürücüler ise duruma tepki gösterdi.

Kapaklı’da beklenen altyapı yenilenmesi, geçtiğimiz haftalarda başladı. TESKİ ve Kapaklı Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları, sorunları beraberinde getirdi. Yaklaşık 3 ay sürmesi beklenen çalışmalar nedeniyle Kapaklı’nın en işlek yolu olan Pınar Bulvarı trafiğe kapatıldı. Yolun kapatılması ile ara sokaklara giren sürücüler ise, trafik kargaşası ile karşı karşıya kaldı.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Pınar Bulvarı’ndaki çalışmalar nedeniyle ilk etapta yolun Saray Caddesi ile kesişim noktasından Canbazlar Caddesi ile kesişim noktasına kadar olan alanı kapatıldı. Çalışmalar nedeniyle sürücüler ise olağan rotasını değiştirerek Guru Sokak’tan Hürriyet Caddesi’ne bağlanarak buradan Saray yoluna takrar çıkmaya başaldılar.. Fakat işçi çoğunluklu Kapaklı’da servis saatlerinde Hürriyet Caddesi’nde olağanüstü bir trafik olduğu görüldü. Durumdan sürücülerin yanı sıra civardaki esnaflar da rahatsız olduğunu dile getirdi.

DÜZENSİZ PARK DA SORUNLARA DAHİL

Çift şerit gidiş geliş olan yolun, sağ ve soluna düzensiz bir şekilde park edilen araçlar da trafik sorununu tetikledi. Park ve trafik sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını dile getiren sürücüler ise, ‘’Altyapı çalışmasından önce bir takım tedbirler alınması gerektiğini düşünüyorum. Önceden bu yollarda park halindeki araçlar kaldırılmalıydı. Bu işlem bitene kadar eziyet çekeceğiz. Sadece biz değil civardaki halk da korna sesinden eziyet yaşayacak.’En azından zabıta veya trafik ekipleri trafik akışını yönlendirebilirler.’ şeklinde konuştu.