Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından hummalı bir çalışma sonucunda altyapısı yenilenen Erbay Caddesi’nde geçtiğimiz aylarda beton yol uygulaması yapılmıştı. Zeminin çalışmalara müsait olması ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca sıcak asfalt serim çalışmaları da başladı.

Yaklaşık olarak 1 hafta sürmesi beklenen çalışmalar kapsamında Erbay Caddesi’nde toplamda 2.300 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek. 2 kilometre uzunluğa, 9 metre de genişliğe sahip olan yol, ekiplerin çalışması sonucunda tamamen asfaltla kaplanacak.

“İL GENELİNDE ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Başlatılan sıcak asfalt serim çalışmalarını yerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İl genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda altyapı çalışmaları tamamlanan Erbay Caddesi’nde önce silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması gerçekleştirdik. Şimdi de sıcak asfalt serim çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin, sahada çalışmalarını sürdürüyor. Mümkün olan en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak yolu trafiğe açacağız. Yapımını tamamlayacağımız yolun şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.