Kapaklı Gazetesi - 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü Zafer Bayramı olarak kutlanıyor.  Zafer Bayramı dolayısıyla Kapaklı’da da bir kutlama programı düzenlendi. Sabah saat 10.00’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni ile başlayan kutlamalara Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Üstçavuş Emre Atasoy, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Gaziler, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

‘’SEVİNÇ VE GURURLA KUTLUYORUZ’’

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen kutlamalar 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Kapaklı Kaymakamlığı adına Kaymakam Mustafa Ünlüsoy ve Kapaklı Belediyesi adına Belediye Başkanı Mustafa Çetin anıta çelenk sundu. Çelenk takdim töreninin ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştirmek üzere Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar kürsüdeki yerini aldı. Saçar konuşmasında, ‘’Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden, her sayfası zaferlerle dolu şanlı tarihimizde kutsal vatan topraklarımıza göz dikecek her türlü maceracıya uğrayacağı akıbeti hatırlatan bir abide olarak yükselen 30 Ağustos 1922'de kazandığımız Büyük Zafer'in Zafer Bayramı olarak ebedileşmesinin 97. yılını büyük bir sevinç ve gururla yaşıyoruz. ‘’ dedi.

‘’ASKERİMİZ HER ZAMAN GÖREVİNİ İFAYA HAZIRDIR’’

Saçar konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’30 Ağustos Zaferi, Türk Ordusu'na "Silahlı Kuvvetler Günü" olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır.’’

‘’ŞEHİTLERİMİZ SONSUZA DEK MİNNET VE ŞÜKRANLA ANILACAKTIR’’

Son olarak tüm şehitlerimize rahmet dileyen Öğretmen Saçar, ‘’30 Ağustos Zaferini bize armağan eden kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan bayrağımız; korkusuzluğun, yurtseverliğin, bir efsanesi, bir destanı olmuşlardır. Sonsuza dek minnet ve şükranla anılacaklardır. Dün atalarımızın bağımsızlık için verdikleri canı bizler de bugünün emanetçileri olarak vermeye hazırız. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad' olsun.’’ Diyerek konuşmasını tamamladı.

Saçar’ın anlam yüklü konuşmasının ardından Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.