30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal ATATÜRK'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Perşembe günü saat 10:00’da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen program, protokol tarafından geniş katılım ile gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Emre Atasoy, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Siyasi Parti Temsilcileri, Gazilerimiz, STK Başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

‘’TÜRK ULUSU 30 AĞUSTOS’TA BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞMUŞTUR’’

1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından anıta çelenk sunumu ile başlanan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Jandarma Kıdemli Üstçavuş Emre Atasoy gerçekleştirdi. Atasoy, ‘’96. Yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk Ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer büyük otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan Milli Birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır.’’ dedi.

‘’BU BÜYÜK ZAFERDE BAĞRIMIZA DAYANAN HANÇERİ SÖKTÜK’’

30 Ağustos Zaferi’nin İstiklal Mücadelesi açısından yadsınamaz bir değere sahip olduğunu dile getiren Atasoy, ‘’19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş Savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekata gelmiştir. ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ’’

Aksoy, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.’’ 

KAYMAKAMLIK ZİYARET EDİLDİ

Atasoy’un konuşmalarının ardından Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kardelen Ayvaz ‘Sakarya’ adlı şiiri seslendirdi. Ayvaz’ın seslendirdiği şiir dinleyenlerden büyük beğeni toplarken, program sonrası protokol mensupları Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdi. Çektirilen fotoğrafın ardından Kaymakam Mehmet Yüzer, makamında tebrikleri kabul etti.