Kapaklı Gazetesi - 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, ‘’ Ülkücü şehitlerimiz yaşadıkları dönemlere fedakarlıklarıyla nüfuz etmişlerdir. Tarihin akışına cesaretleriyle yön vermişlerdir.’’ dedi.

Her yıl 27 Mayıs’ta ülkücü şehitlerin anıldığını belirten İlçe Başkanı Bütün, ‘’Mübarek Ramazan Bayramı sonrası her 27 Mayıs'ta olduğu gibi, ikamesi ve ihmali söz konusu olmayan manevi görevimizi yerine getirerek "27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü"nde Aziz şehitlerimizi rahmet ve hürmetle anıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ HAREKET ŞEHİTLİK ANITIDIR’’

Bütün, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Ülkücü şehitlerimiz yaşadıkları dönemlere fedakarlıklarıyla nüfuz etmişlerdir. Tarihin akışına cesaretleriyle yön vermişlerdir. Biliyoruz ki, şehidin tarifi Kuran'da, mükafatı Cennet'te, yeri gönüllerdedir. Türk milleti asırlar boyunca ölürsem şehit, yaşarsam gazi anlayışıyla nice felaketlere göğüs germiş, nice badirelerin içinden çıkmıştır. Şehadeti göze almış bir insanı veya bir milleti yenecek, teslim alacak, boyun eğdirecek, taviz vermesini sağlayacak beşeri bir kudret asla yoktur. Davasında erimiş ve inancıyla devleşmiş bir vicdana üstünlük kuracak hiç bir kuvvet de olamayacaktır. Şehadet ruhu asildir, soyludur, muazzezdir, muktedirdir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket aynı zamanda şehitler kervanı, şehitlik anıtıdır.

‘’DAVAMIZA LEKE DÜŞÜRÜLMEYECEKTİR’’

Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in davası hakkın davasıdır, hakikatin davasıdır, halkın davasıdır, Allah'ın davasıdır. Bu nedenle büyüktür, yüksektir, ihlaslıdır, iradelidir, iffetlidir. Kutlu davamızın müdafaa ve mücadelesinde yokluklarla karşılanıldı. Çilelere katlanıldı, çetin şartlara dayanıldı. Alçak suikastlara, namert pusulara, hunhar saldırılara her seferinde mertçe direnildi. Unutulmasın ki, kahraman şehitlerimizin ruhları incitilmeyecektir. Davamızın hamuruna leke düşürülmeyecek, Türkiye yaşayacak, Türk milleti ebediyete kadar varlığını muhafaza edecektir. Türkiye'nin beka mücadelesinden ödün vermeyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, güçlü olacağız, Türk milleti ortak paydasında birleşip zulme göz açtırmayacağız.

‘’KÖTÜ NİYETLİLER AKILLARINI BAŞLARINA ALMALIDIR’’

Tarihsel haklarımızı, milli kimliğimizi, milli kültürümüzü çiğnemek için işbirliği yapan, pozisyon alan kim varsa karşılarında şehitlik ruhunu, gazilik şuurunu, asla teslim olmayacak milli bir duruşu göreceklerdir. Aziz milletimizin mukaddes varlığına kast etme aymazlığına kendini kaptıranlara, geçmişte tarihi bir cevap veren Milliyetçi-Ülkücü Hareket, bugün de, yarın da aynı kararlılığı gösterebilecek iradeye fazlasıyla sahiptir. Bu nedenle kötü niyetliler akıllarını başlarına almalıdır. Şehitlerimizin aziz hatıraları, lider ülke Türkiye hedefine yönelik kutlu yolculuğumuzda önümüzü aydınlatan meşale, bizlere ilham veren mücadele kaynaklarımızdır.’’

‘’MİLLİ HEYECANLARI DİRİ TUTACAKTIR’’’

İlçe Başkanı Bütün, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; Aramızdan ayrılan sadece şehitlerimizin naciz vücutlarıdır. Milliyetçi Hareket, onların uğruna can verdiği ülkü ve hedeflerde yürümeye devam edecek ve mutlaka başaracaktır. Onların kutlu emanetleri; yine aziz milletimizin en büyük ümidi ve varlık teminatı olarak milli heyecanları diri tutacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, Şehadetinin 40. yıl dönümünde Gümrük ve Tekel Eski Bakanımız Gün Sazak Bey'i, aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dualar ile anıyoruz. Aziz ruhları şad, Mekanları cennet olsun.’’