Kapaklı Gazetesi - Anneler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, anneliğin kutsal bir görev olduğunu vurguladı.

Annelerin karşılıksız sevgileri ve ilgileri ile gelecek nesilleri hayata hazırlayan, toplumda eşsiz bir yere sahip bireyler olduğunu söyleyen Bütün, ‘’Sevginin, fedakârlığın, bağlılığın eşsiz temsilcileri olan annelerimizi hatırladığımız özel bir günün içindeyiz. Çocuklarını aylarca bedenlerinde taşıyan, karşılıksız sevgileriyle büyüten, hayatın her aşamasında dua ve desteklerini esirgemeyen annelerimizin haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir. Çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa göğüs geren, her çilenin üstesinden gelen, her güçlüğü yenen, sabır ve metanetle yıllara meydan okuyan annelerimiz, millet olarak en büyük değerlerimizdir. Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simaları şüphesiz annelerdir. Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır. Bu itibarla, annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır.’’ dedi.

‘’CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR’’

Anneliğin dinen de kutsal sayıldığını belirten Bütün, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Akılla duygunun, heyecanla sağduyunun, yılgınlıkla azmin arasında yaşanacak çatışma ve ikilemler; öncelikle annelerimizin yol gösterici ve hikmet yüklü nasihatleriyle aşılacaktır. Bunun yanı sıra hem maddi, hem de manevi hayatımızda annelerimizin yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır. Nitekim “Cennet annelerin ayakları altındadır” kutlu seslenişi bunun en bariz kanıtıdır. Elbette, elleri öpülesi annelerimizi yılın bir gününde hatırlamamız ve anmamız asla doğru değildir. Onlara, yaşadığımız müddetçe en değerli hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında yer almalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla, bin bir emekle bizleri büyüten annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Çocuklarını genç yaşta vatan topraklarına emanet eden muhterem şehit analarına da saygı ve sevgilerimi sunuyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bu vesileyle bildirmek istiyorum.’’