Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Kazak Gölü Festivali’ne Buray konseri damgasını vurdu.

Kapaklı Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramına denk gelen Kazak Gölü Festivali’nde vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Festivalin ilk gününde saat 18.00’da Kapaklı Belediye Meydanı’ndan Kültür Merkezi’ne kadar zafer yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte yüzlerce vatandaşa Gencer Savaş Bandosu ve eşsiz melodileri eşlik etti.

UNUTULMAZ BİR GECE

Yürüyüşün ardından Festival programı Kazak Gölü Mesire Alanı’nda devam etti. Nostaljik tren eşliğinde vatandaşların göl manzarasına her yönden tanık olması sağlanırken, türlü ikramlar ve şarkılarla geceye hazırlık yapıldı. Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’Bugün kahraman milletimizin bağrından çıkmış,Türk silahlı kuvvetlerinin baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen, ve dünya harp tarihine altın harflerle yazılan, Türkiye Cumhuriyetinin yeniden doğuşunu tüm dünyaya ilan eden, kurtuluş savaşımızın kesin sonucunun alındığı, büyük zaferin  97. yılını ulusça,  birlik ve beraberlik içinde kutlamanın kıvanç ve mutluluğu içindeyiz. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek, kendine yeni bir yol çizdiği başlangıç günüdür.’’ dedi.

‘’BU ZAFER ATATÜRK’ÜN ZAFERİDİR’’

Çetin konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’30 Ağustos zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığıyla kazanılmıştır. Bu zafer hakkın, faziletin, imanın,vatan sevgisinin, istiklal aşkının ve tek kelime ile insanlığın zaferidir. Bu zafer Mehmetçiğe mermi taşıyan Eliflerin zaferidir ,Bu zafer, kınalı kuzularını cepheye  yollayan anaların zaferidir. Bu Zafer Vatan sağ olsun diyerek ölüme koşan Mehmetlerin, Ahmetlerin, Hasanların, Kemallerin zaferidir. Bu zafer, Aydınlı Cemal'in, Tekirdağlı Yusuf'un,   Samsunlu Ömer'in  ve Kars'lı Mesut'un yani  hepimizin ortak zaferidir. Bu zafer karanlıkta bir ay gibi doğan dünyaya meydan okuyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zaferidir. 30 Ağustos,   bir devrin kapandığı, bir millettin uyandığı ve hayallerin hakikat olduğu tarihtir.’’

‘’MEKANINIZ CENNET OLSUN’’

Şehitlerimizi de anmayı ihmal etmeyen Başkan Çetin, ‘’Sizlerin evlatları,  torunları olmaktan şeref ve gurur duyuyoruz. Biliniz ki her karışını kanlarınızla suladığınız bu kutsal vatan toprağının, canımız pahasına yılmaz bekçileri olacağız. Sen rahat uyu şehidim! Tarihte olduğu gibi bu toprakları hainlere bırakmadık ve bırakmayacağız. Ruhunuz Şad olsun. Mekanınız cennet olsun.’’ dedi.

‘’ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN’’

Türk Milleti’nin her türlü emperyalizme karşı çıkacağını bir kez daha dile getiren Başkan Çetin, ‘’Bugün, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğine yönelik tehditler hala devam etmektedir. Ancak,  bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan bu aziz milletimiz, yine tüm şer odaklarının oyunlarını bozacak,  terör örgütlerinin ve onun maşası haline dönüşen paralel yapılarının da üstesinden kesinlikle gelecektir. Küresel güçlerin organize ettiği darbeler, dışarıdan desteklenen terör örgütlerine karşı yıllardır verdiğimiz mücadele ve 15 Temmuz gecesi uğradığımız ihanet, 30 Ağustos zafer  ruhunu, her zaman canlı tutmaya mecbur olduğumuzun açık göstergesidir. Bu zafer ruhu için ihtiyacımız olan tek şey Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşında gösterdiğimiz gibi, 15 Temmuz akşamı ortaya koyduğumuz gibi, birliğimizi,   beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirerek, iç ve dış tüm düşmanlara karşı  tek vücut olarak durmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu aziz vatan için, kanlarını ve canlarını seve seve feda ederek, bizlere emanet eden, milli varlığımızı yok olmaktan kurtaran ve bizlere cumhuriyetimizi armağan eden,  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum. Ebediyete kadar şan ve şerefle anılacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun. hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

MÜZİK ZİYAFETİ

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından gecenin şarkıcısı Buray’ın sahneye çıkması ile müzik ziyafeti başladı. Şarkılarını binlerce Kapaklılı için seslendiren Buray’ın sahne performansı büyük beğeni topladı. Alandaki vatandaşlar müzik ziyafetine doyarken ünlü sanatçılarının şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Sahne performansının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından sanatçıya çiçek ve plaket takdim edildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise havai fişek gösterileri ile festivalin ilk günü tamamlandı.