Kapaklı Gazetesi - MHP Kurucu Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş’in 24. Vefat yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımlayan Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Mert Bulut, “Türk Milleti'nin kalkınma planı özeti niteliğinde olan dokuz ışık doktrini bizler için hala rehber niteliğindedir.” dedi.

Türkeş’i dua ve rahmetle andığını belirten Bulut, mesajında şu sözlere yer verdi: “Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i vefatının 24. yılında, kaybetmenin hüznünü yaşarken, Türk Milleti'nin yetiştirdiği en büyük liderlerden biri olan Alparslan Türkeş'in kurucusu olduğu bu kutlu ocağın mensubu olmaktan gurur duyuyoruz.

Merhum Başbuğumuz; milleti sevmenin bedelini ödemekten hiçbir zaman çekinmemiş, bu uğurda adeta ömrünü feda etmiştir.

Türk milliyetçiliği ile erken yaşlarda tanışan Başbuğumuz, bu kutsal fikriyatın bir sokak hareketi olmasını hiçbir zaman kabullenmemiş; ülkücü hareketin siyasi alanda temsil edilmesi için var gücüyle mücadele etmiştir. Verdiği yüce mücadeleyi bugün dimdik ayakta duran Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi ile başarıya ulaştırma kıvancını da yaşamıştır.

“ÜLKÜCÜ GENÇLİK OLARAK ÇİZGİSİNDEN ŞAŞMAYACAĞIZ”

Hedeflerini Ötüken'den, umutlarını Mekke ve Medine'den, sevdasını ise Ankara'dan alan Başbuğumuz; menşeî sınırlarımızın ötesine dayanan hiçbir fikir müsveddesine büyük Türk gençliğinin kurban olmasına asla müsaade etmemiştir. İdealleri için binlerce ülkücü evladını şehit veren Başbuğumuz, mücadelesini fikrî ve ilmî alanlarda da asla geride bırakmamıştır. Türk Milleti'nin kalkınma planı özeti niteliğinde olan dokuz ışık doktirini bizler için hala rehber niteliğindedir.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş; 1917'de başlayan hayat kavgasını 1944'te işkencelerle devam ettirmiş; 1980 Amerikan menşeîli askeri darbesinde ülkücü olmanın bedellerini en ağır şekilde ödemiş, 1987'de yeniden alevlendirmiş, 1997'de ise arkasında milyonlarca seveni ve evlâdını bırakarak Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur.

Türk Milliyetçiliği davasının günümüz temsilcisi ve bekçisi olan Ülkücü Gençlik olarak; Başbuğumuzun yolundan, çizgisinden bir an bile şaşmayacak, emanet bıraktığı hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Başbuğumuzu kendimize şiar olarak belirlediğimiz şu sözü ile birkez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz;

"Hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bayrağı kirletmeyin, yere düşürmeyin."