Çin’in Doğu Türkistan Müslümanları üzerinde uyguladığı zulüm ve işkencelere tepki göstermnek ve bu zulmü kınamak için Kapaklı Eski Belediye Meydanı’nda bir miting düzenleyen Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, geniş katılımın sağlandığı programda Çin’e lanet okudu.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Gerçekleşen programa Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Anadolu Gençlik Derneği Kapaklı Şube Başkanı Abdullah Karasakal, Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği Başkanı Erol Buz ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

‘’SOYDAŞLARIMIZ YOK EDİLİYOR’’

Çin zulmü dolayısıyla hayatını kaybetmiş Doğu Türkistanlı vatandaşlar ve şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler yaptı. Başkan Diler konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  ‘’İnsanlığın ve bilhassa Türk – İslam coğrafyasının kanayan yarası Doğu Türkistan’da, suçsuz günahsız insanlarımız acımasızca canlarından oluyor. Malları yağmalanıyor, namusları ve vatanları işgal ediliyor. Binlerce insanımız, soydaşımız yok ediliyor. Çin’in Uygur Türklerine zulmü ise bugün hala devam ediyor. Fikri ıslahat çalışmaları adı altında milyonlarca Doğu Türkistanlı kardeşimiz kamplara kapatılıyor. Fikri soykırıma tabi tutuluyorlar.’’ 

‘’HER MİLLETİN BAĞIMSIZ YAŞAMA HAKKI VARDIR’’

Doğu Türkistan’ın yaşadığı zulümle baş başa bırakıldığını belirten Diler, ‘’Kimliklerinden, kültürlerinden, inançlarından vazgeçmeyenler ya ağır işkencelere tabi tutuluyorlar ya da kurşuna diziliyorlar. Bunu herkes duysun; Her milletin bağımsız yaşama hakkı vardır. Doğu Türkistan coğrafyasına baktığımız zaman Çin dışındaki neredeyse tüm komşuları ya Türk devletleridir, ya Müslüman devletleridir. Maalesef Doğu Türkistan ümmetin kapsama alanı dışında bırakılmıştır.’’diye konuştu.

''MÜSLÜMAN COĞRAFYALARDA ZULÜM BİTMİYOR''

Müslümanların dünyada zulümle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Diler, ‘’Sadece Doğu Türkistan değil, Müslümanların bulunduğu her coğrafyada zulümler bitmiyor. Bugün Yemen de kanayan yaralarımızdan biridir. Açlıktan çocuklar ölüyor ve Arap ülkeler bütün bu yapılanlara karşı sessiz kalıyorlar. Miammar’da Müslümanlar kendi topraklarından sürgün ediliyor, Filistin’de insanlığın kurtuluşu ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksamız ibadete yasaklanıyor. Her gün katil İsrail masum insanları, insanlığı öldürüyor. Batı ülkeleri ise bu zulüm karşısında 3 maymunu oynuyorlar. Sözde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi,  Dünya Barış Örgütleri adeta gözleri kör, kulakları sağır olmuş vaziyette tüm insanlığa yapılan bu zulme seyirci kalıyorlar. Çünkü ölen Müslüman ve Türk insanlar.’’ dedi.

‘’BU ZULME HEP BİRLİKTE DUR DİYECEĞİZ’’

 Son olarak birlik ve beraberlik mesajı veren Diler, ‘’Biz ise Türk – İslam coğrafyası umudu olarak susmayacağız. Haksızın karşısında susan dilsiz şeytan olmayacağız. Yeniden insanlığa, dünyaya barışı ve huzuru temin etmek için; üzerimizde oynanan oyunlara son vermek için çalışacağız. Sıra bize gelmeden Türkü de, Kürdü de, Lazı da, Çerkesi de, Alevisi de, Boşnağı da, hep birlik olup bu zulme bir dur diyeceğiz.’’ dedi. Diler'in konuşmalarının ardından diğer siyasi parti temsilcileri de söz alarak Çin'in zulmünü kınadı.