Kapaklı Gazetesi - Bölgemizde görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, parti olarak basın özgürlüğüne destek verdiklerini söyledi. Gazeteciler için düzenlenen programda konuşan Biyik, “Her zaman sizlerle birlikte sizlerin sorunlarını, problemlerini çözme noktasında bir kardeşiniz, ağabeyiniz olarak yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum.” dedi.

Program 10 Ocak Pazartesi günü Anadolu Taş Fırın’da gerçekleşti. Basın mensuplarının katıldığı programda ayrıca AK Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de bulundu.

“SORULAN SORULARA BİR CEVABIMIZ VAR”

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, göreve geldiğinden beri basınla iç içe olduğunu belirterek, “Birçok arkadaşımızla birebir sohbetimiz oldu. Ben AK Parti’de İstanbul teşkilatlarında yaklaşık 7 yıl boyunca medya başkanlığı olarak görev yaptım. Dolayısıyla basın mensubu arkadaşlarımızı meslektaşım olarak görüyorum. Sizler bizim yabancımız değilsiniz. Meslektaş olarak kabul edin. Her zaman sizlerle birlikte sizlerin sorunlarını, problemlerini çözme noktasında bir kardeşiniz, ağabeyiniz olarak yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum. Ben özellikle yerel basının çalışma ortamının imkanlarının kısıtlı olduğunun, dolayısıyla iyileştirilmesi gerektiğinin inanlardanım. Çünkü büyükşehirlerde yerel konusu çok konuşulmamakla birlikte özellikle buraya geldiğimde de fark ettim ki yerelin burada yapmış olduğu haberler kamuoyunu ciddi anlamda yönlendirebiliyor. Bu hem iyi bir şey hem de hassas bir terazi olarak kabul etmek gerekiyor. Çünkü kamuoyunu doğru bilgilendirmek, doğru yönlendirmek, kamuoyunu haber niteliği taşıyan bilgilerle donatmak için çalışıyorsunuz. Toplumu geliştiren, değiştiren ve dönüşmesine yardımcı olan bir alan basın camiası. O yüzden kıymetli. Bununla beraber haber niteliği taşımayan ya da özgür basın formatından çıkarak yanlı haberler yapanların zarar gördüğünü hep beraber gördük. Hangi konuda olursa olsun yanınızdayız. Evet siyaset yapıyoruz. Bazı konularda yeteri kadar bilgiyi sizlerle paylaşamayabiliriz. Ama şunu biliyorum ki birçok konuda sorulan sorulara bir cevabımız var.” ifadelerini kullandı.

“TEK İSTEĞİM KAPAKLI’NIN GELECEĞİ”

Biyik, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Tek istediğim Kapaklı’nın geleceği. Çünkü Kapaklı çok hızlı göç almış ve hızlı göç almaya da devam eden bir ilçe. Özellikle ekonomik zorlukların olduğu şu dönemde, daha fazla göçle muhatap olacağımız aşikar. İş ve aş konusunda belki Kapaklı’nın bir avantajı olması dolayısıyla da insanların bu bölgeye yerleşme noktasında daha hızlı bir sirkülasyon söz konusu. Avantajımız şu, Kapaklı 2019 yılından sonra Cumhur İttifakı ile beraber Mustafa Çetin başkanımızın yönetiminde, AK belediyecilik anlamında ortaya konulan yeni projelerle bir şekilde değişim ve dönüşüme uğramaya devam ediyor. Biz kamu yatırımlarını hızlı bir şekilde Kapaklı’ya kazandırılması noktasında başkanımızla birlikte çaba sarf ediyoruz. Ben 2024 seçimlerine gelindiğinde Kapaklı’da çok büyük değişimler olacağını düşünüyorum. Eksik olan kamu yatırımlarının hem bizlerin hem belediye başkanımızın çabalarıyla ciddi anlamda belli bir yere varacağını düşünüyoruz. Bunun için çabalıyoruz ve çabalarımız devam edecek.” dedi.