Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’nın Bahçelievler Mahallesi’nde ailesi ile beraber yaşayan 2 yaşındaki Ömer Akif, evlerinin penceresindeki sinekliğin açılması ile 2. Kattan beton zemine düştü. Düşme sonucu minik Akif’in çenesi ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar meydana geldi.

Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan küçük çocuk acilde ilk müdahalesinin ardından normal odaya çıkarıldı. Ancak hastanede plastik cerrahın bulunmamasından dolayı, çocuğunun tedavisinin tamamlanamadığını belirten baba Muhammet Ataseven, yetkililerden yardım talep etti.

“SEVK EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Diğer hastanelere de yoğunluk olduğu gerekçesiyle sevk yapılamadığını kaydeden Baba Muhammet Ataseven, “Ben 3-11 vardiyasında çalışırken haber aldım. Olay annesi evdeyken oldu. Çocuğum pencerenin önünde oynarken bir anda sinekliği açıp 2’nci kattan aşağı düşmüş. Betonun üzerine düşmüş. Haber alır almaz iş yerimden beni Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne getirdiler. Acilde müdahale ettiler çocuğuma. Biz yetkililere durumu sorduğumuzda ‘orta’ cevabını aldık. Ne iyi ne kötü dediler. Çocuğumun beyninde çok şükür bir şey çıkmadı ama alt ve üst çenesinde kırıklar var, yüzünde kırıklar var. Akciğer ve karaciğerinde zedelenmeler olmuş. Diğer her yerinde morluklar var. Göz kısmında bayağı bir sıkıntı var. Çocuğum şu an normal odada yatıyor, henüz sevkini yapmıyorlar. Sevk edilmesini bekliyoruz. Ne zaman sevk edileceğini sorduğumuzda ‘araştırıyoruz’ dediler. Birçok yere başvurmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık. Devlet hastanelerinin çoğu dolu diyorlar. Biz şu an çok mağduruz” dedi.

“3 GÜNDÜR SERUM İLE BESLENİYOR”

Çocuğunun yemek yemekte zorlandığını belirten Ataseven, “3 gündür çocuğum sadece serum ile besleniyor. Ne yemek yiyebiliyor, ne konuşabiliyor ne de gülebiliyor. Kalkmaya çalışıyor ama acı çektiği için tekrar ağlayarak yatıyor. Zor zapt ediyoruz. 3 gündür uyku yok. Bizim plastik cerraha ihtiyacımız var. Burada mahsur kaldık, ne yapacağız nereye gideceğiz bilmiyoruz. Birçok özel hastaneyi de aradık ama hiçbiri olumlu bir şey söylemedi. Kırık olduğu için ne olacağını da bilmiyoruz. Çene çok önemli bir nokta. Hiçbir şey yiyemiyor, ağzını bile açamıyor, kırıklar çok canını acıtıyor.” ifadelerini kullandı.

“’KENDİ İMKANLARINIZ VARSA GÖTÜRÜN’ DEDİLER”

Hastane yönetiminin kendilerine, ‘Edirne’deki hastane kabul etmedi. İstanbul’daki hastaneleri araştırıyoruz’ dediğini de sözlerine ekleyen Ataseven, “Yakın bölgedeki hastanelerden herhangi birine sevk yapılamıyormuş hastanelerdeki doluluk oranının yüksek olmasından dolayı. Böyle söylüyorlar bize. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuğum durmadan ağlıyor. Çok acı çekiyor. Bir baba olarak çocuğumun o acıları çekmesine dayanamıyorum. ‘Kendi imkanlarınız varsa götürün’ diyorlar. Onu da yapamıyoruz. İmkanlarımız yok. Bir yere götürsek, tedavi edilemezse çocuğumuza ne olur diye de endişeleniyoruz. Tekrar buraya getirsek geri almazlar. Müdahale edemeyeceklerinden dolayı buraya da zor güç kabul ettiler.” dedi.

“ÇOCUĞUM TEDAVİ EDİLEMİYOR”

Perişan durumda olduklarını ve mağduriyet yaşadıklarını kaydeden Ataseven, “Gerçekten zor durumdayız. Belirsizlik söz konusu, ne olacağı belli değil. Çocuğum tedavi edilemiyor. Borularla beslemeye çalışıyorlar. Sadece bekliyoruz. Ben yıllık iznimden kullanacağım büyük ihtimalle ya da ücretsiz izin alacağım” dedi.