Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığın toplandı.

Toplantı saat 14.00’da Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından 1 dakikalık Saygı Duruşu’nda bulunulması ile başlayan toplantıda, Kapaklı Belediyesi tarafından yeni kurulan Kent A.Ş.’de görevlendirmelerin yapılması için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşüldü.

‘’500 BİN TL SERMAYE AKTARIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’’

Meclisin ilk gündem maddesi Etüd ve Proje Müdürlüğü tarafından sunulan 149695/118 sayılı Kapaklı Belediyesi Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Projesi yazısının görüşülmesi oldu. Belediye Bünyesinde yeni kurulan Kent A.Ş. yönetim kurulu toplantısında Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in görevlendirilmesi ile ilgili gündem maddesi meclis üyelerinin onayına sunuldu. Gündem maddesiyle ilgili açıklama yapan Başkan Çetin, ‘’İnşallah bu konularla ilgili daha çok çalışma yapıp birçok Avrupa fonu ve hibelerden faydalanmak istiyoruz. O nedenle olağanüstü toplanmamız gerekti. Kent A.Ş.’ye bir ismin vekil olarak tayin edilmesi için meclisin kararı gerekiyor. Bu şirkette yapacağımız ilk toplantı için de geçtiğimiz ay mecliste karar verdiğimiz sermaye aktarımı ile ilgili yetki talep ediyorum. Biliyorsunuz ilk başta %25 aktarım yapmamız gerekiyor yani 500 bin TL civarında bir aktarım gerçekleştireceğiz. Bunun genel kurulda görüşülüp karara bağlanması gerekiyor.’’ dedi. İlgili madde meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYEYE EKONOMİST ALINACAK

2. gündem maddesinde ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Boş Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek karara bağlandı. Bu madde de meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı. 3. Gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Sözleşmeli Personel alımı konulu yazı görüşüldü. Konuyla ilgili Kapaklı Belediyesi’ne bir adet Ekonomist alımı ve taban miktardan maaşlandırılması kararlaştırıldı ve meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. 4. ve son gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan temsil Genel Kurul Temsil Yetkisi konulu yazı görüşüldü. Meclis toplantısının son gündem maddesi de tüm meclis üyelerinin onayından geçti. İlgili gündem maddesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından toplantı son buldu.